Onsdag 26. april 2017
Foto: Kaj Bonne
Den nye motionsplads vil kunne bruges af både lokale skoler, børnehavner, ældre samt motionister, børnefamilier og parkens øvrige gæster. Foto: Kaj Bonne
Indvielse af ny motionsplads
I sidste uge indviedes den nye sansemotoriske motionsplads i Utterslev Mose
Skrevet af Erik Fisker - 6. december 2016, 10:08:31

Igennem de seneste par år er forholdene for motionister i Utterslev Mose blevet forbedret med opgradering af løbeunderlaget, to nye drikkeposter og skiltning af tre nye løberuter på 2,8 km, 5 km og 7,7 km. Nu er der også åbnet en ny motionsplads i mosen ved Åkandevej over for EnergiCenter Voldparken. Motionspladsen er en sansemotorisk plads, der er udviklet i samarbejde med Brønshøj-Husum Lokaludvalg.

Pladsen er målrettet alle aldersgrupper, den er udført i naturmaterialer og består af tre delområder, hvor man kan bruge sine sanser: en spiral, en vild balancegang og en pauseplads.

God, sjov og udfordrende stund
Spiralen er bygget af kampesten, træstammer og træstubbe. Alle elementerne træner balance, koncentration og reaktionsevne, og de enkelte elementer kan anvendes på mange forskellige måder af børn, voksne og ældre. Fra spiralen bliver man ført videre gennem et forløb af styltestolper på en vild og slynget balancegang gennem den eksisterende beplantning, mens den lille pauseplads består af tre bænke til udstrækning samt ryg- og maveøvelser.

– Det handler først og fremmest for den enkelte, hvad enten du er barn, ung, midaldrende eller ældre om at have en god, sjov og udfordrende stund i området, som er formet som en spiral, sagde landskabsarkitekt Helle Nebelong ved indvielsen, og tilføjede at man ikke skal glemme at nyde de smukke sten og de rustikke stammer, når man hopper, springer, går eller løber gennem spiralen.

Sansemotorik handler om at bruge sanserne og styrke kroppen, hjernen og indlæringen gennem bevægelse. Når man bevæger sig med åbne sanser, påvirker bevægelses- og sanseoplevelser hinanden gensidigt på en måde, som stimulerer, styrker og balancerer krop og sind.

This slideshow requires JavaScript.

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter