Lokale kor synger julen ind
korkoncert.jpg
Det lokale kor Synkoperne giver deres traditionelle julekoncert. Foto: Presse
Er der noget bedre til at sparke julehumøret i gang end en sprudlende god korkoncert med dygtige sangere? Uanset om du er til gospel, blues, jazz eller rock, så er der gode toner i vente i Pilegården, når hele fem kor går på scenen i løbet af december

Gospel Unusual
Bellahøjkoret Gospel Unusual lægger godt ud med stemningsfulde rytmer onsdag d. 7. december kl. 20, hvor man for en flad 50’er i døren kan få sig en musikalsk oplevelse på højt niveau. De 26 sangere har indøvet numre et bredt repertoire, der nok både skal vække genkendelse og overraske.

Blue Covers
Blue Covers øver også fast i Brønshøj og flere røster i koret er lokale. Julekoncerten i Pilegården er på nippet til at kunne kaldes en tradition, når korets 13 sangglade medlemmer går på scenen for tredje år i træk torsdag d. 8. december kl. 20. På menuen er der blues, disko, soul og rhythm’n’blues krydret med et par julehits. Der er fri entré til koncerten, men man kan give en skærv til støtte for korets aktiviteter, når hatten går rundt.

Synkoperne

Synkoperne har eksisteret siden 1998. Koret har været i voldsom vækst og tæller i dag hele 28 aktive medlemmer i alderen fra 39-64 år. Synkoperne er et kor under Rytmisk Center, og de øver fast hver tirsdag i Kulturhuset Pilegården. Derfor kan man roligt sige, at de er på hjemmebane til koncerten. Repertoiret er bredt: Hjemmebaneholdet prøver kræfter med stort set alle genrer inden for den rytmiske musik. Lige fra pop, soul, gospel, jazz og latin til rock, blues, ballader, barbershop og afrikansk musik. Koret holder 2-3 koncerter om året og deres julekoncert er et af højdepunkterne. Koret går på scenen tirsdag d. 13. december kl. 19.30, og der er fri entré for publikum.

Doo Wop & Jazzmust

Vi spoler tiden frem til torsdag d. 15. december kl. 20, og det kan virke endnu mere tiltrængt med en pause fra decembers travlhed. To kor deler plakat denne aften, og vi er ude i den mere jazzede og swingende ende af skalaen. Doo Wop lægger ud med rytmisk a cappella og swingende jazz. De formidler sangene på deres egen helt unikke og stemningsfulde måde med masser af sjæl. Fokus er på rytmisk musik og nærmere bestemt på kvalitetspop i 4-6-stemmige arrangementer. Koret har eksisteret i over 20 år og ledes af Niels Bosworth.

Jazzmust
Doo Wop giver stafetten videre til et swingende jazzkor, der synger, så det gynger. Jazzmust synger primært jazzstandards i 4-8-stemmige arrangementer. Korets medlemmer er vilde med skæve akkorder og tryk på 2. og 4. taktslag. Jazzmust har eksisteret i over 30 år og ledes af Pernille Mejer. Både Doo Wop og Jazzmust er kor under Rymisk Center. Der er fri entré til dobbeltkoncerten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top