Søndag 30. april 2017
Københavnerne beholder lav pris på vand
Vandprisen i København stiger med tre procent i 2017 og er fortsat blandt landets laveste
Skrevet af Erik Fisker - 31. januar 2017, 08:30:08

Mens prisen på både fjernvarme og bygas er uændret i 2017 stiger prisen på vand en smule. Den gennemsnitlige vandpris i Danmark ligger inklusive skatter og afgifter på godt 65 kroner for en kubikmeter, men i København slipper borgerne med godt 38 kroner, selvom prisen i det nye år stiger med tre procent.

– For den pris får byens 600.000 borgere hver eneste dag friskt, rent og kvalitetskontrolleret postevand og slipper af med spildevandet, som renses og ledes tilbage til naturen på forsvarlig vis. Det er et stort gode, som mange lande misunder os, siger Jan Kauffmann, økonomidirektør i HOFOR, der leverer vand til hovedstaden.

Skybrudssikring er med i prisen
Med i prisen er også indsatsen mod oversvømmelser efter de voldsomme skybrud, som bliver stadig hyppigere.
Jan Kauffmann er tilbageholdende med at spå om fremtidens vandpris, men man må generelt forvente prisstigninger i fremtiden, siger han.

– Udover investeringer i vedligeholdelse og udbygning af vand- og spildevandssystemet, så er det en meget investeringstung opgave at skybrudssikre København. Ikke mindst de store tunneler er dyre og vil påvirke prisen fremover, tilføjer Jan Kaufmann.

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter