Besøg et vandværk
vand.jpg
Vandet hentes fra dybe grundvandskilder, og vandværket er opført i 2015 og kan levere 4,8 mio. kubikmeter vand om året. De besøgende kan se frem til servering af lokalt produceret vand af bedste kvalitet. Foto: HOFOR
Der bliver tale om en helt særlig oplevelse, når HOFOR for første – og måske eneste – gang åbner for adgangen til supervandværket ved Marbjerg

Vandværket leverer vand til 120.000 borgere og ligger ved Himmelev Skov, der beskytter grundvandskilderne omkring vandværket mod forurening. Arrangementet, der er gratis, foregår søndag den 26. marts fra klokken 13 til 15 ved vandværket ved Marbjerg, Slæggerupvej 101 i Roskilde. Alle er velkomne.

I anledning af Verdens Vanddag giver forsyningsselskabet HOFOR borgerne muligheden for at høre om vandets vej fra indvindingen til behandling på vandværket og videre ud til forbrugerne.
HOFOR åbnede for to år siden et nyt supervandværk ved Marbjerg. Vandværket, hvor man ikke kan se en dråbe vand, er 100 procent fuldautomatisk og tilhører en helt ny generation af vandværker, der kommer til at danne forbillede for fremtidens vandværker. Det er udstyret med den nyeste teknik inden for fødevaresikkerhed og miljø og forsyner borgerne med friskt postevand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top