Mandag 25. september 2017
Foto: Kaj Bonne
Cityline på Frederikssundsvej
Bus 5A er nu erstattet af 5C busserne, og dermed bliver buslinjen 5C den første BRT-lignende buslinje i Danmark.
Skrevet af Erik Fisker - 25. april 2017, 08:36:05

Bus 5A er nu erstattet af 5C busserne, og dermed bliver buslinjen 5C den første BRT-lignende buslinje i Danmark. BRT står for Bus Rapid Transit og er et internationalt buskoncept, som kendes fra andre europæiske storbyer. 5C bliver det første Cityline produkt i Danmark. Samtidig forlænges ruten til Herlev Hospital. Busserne på Cityline er 18,75 m lange – 5 meter længere end de nuværende busser. Der bliver plads til147 passagerer mod 82 i de tidligere 5A busser. Cityline kendetegnes ved den karakteristiske turkise farve, og store vinduespartier, som skaber mere lys og luft i bussen.

Bussen har fem døre samt et stort gulvareal for at sikre hurtig ind- og udstigning og god plads til kørestole og barnevogne. Busserne kører CO2-neutralt på biogas, og udleder 72 pct. mindre NOx og 33 pct. mindre partikeludledning end de nuværende busser. De støjer også væsentligt mindre.

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter