Mandag 25. september 2017
Nøglehulsbedet anlægges i Byhaven i Voldparken. Foto: Kaj Bonne
Havedag i Byhaven
Lørdag i sidste uge kom der for alvor igen gang i Byhaven ved EnergiCenter Voldparken. Udover oprydning var der især tre projekter, der blev arbejdet med. Der skulle laves læhegn til vilde blomster, der skal tiltrækkes insekter og fugle, etableres et akvaponisk anlæg samt bygges såkaldte nøglehulsbede.
Skrevet af Erik Fisker - 9. maj 2017, 09:53:58

Lørdag i sidste uge kom der for alvor igen gang i Byhaven ved EnergiCenter Voldparken. Udover oprydning var der især tre projekter, der blev arbejdet med. Der skulle laves læhegn til vilde blomster, der skal tiltrækkes insekter og fugle, etableres et akvaponisk anlæg samt bygges såkaldte nøglehulsbede.

Det akvaponiske anlæg består bl.a. af store beholdere med fisk, hvorfra næringsholdigt vand skal gøde og vande de omkringliggende bede. Nøglehulsbedene er murede anlæg med samme form som et nøglehul. I midten en rund beholder af trådhegn, hvor der nederst lægges fx sten, hvorefter der fyldes op med vådt køkkenaffald.

Rundt om nettet i bedet lægges sten, grene m.m. og øverst et tyndt lag muld. Væsken fra køkkenaffaldet skal herefter gøde afgrøderne i bedet.

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter