Mandag 23. oktober 2017
Syv små Absaloner, foran alteret i Brønshøj Kirke, stolt de fine hånddukker. Til venstre Karina fra Børnehaven Gemmet og Karina Nielsen fra Teater AstaBasta. Til højre Charlotte Maria Rasmussen, der er kirke- & kulturmedarbejder ved kirken. Foto: Kaj Bonne
Dukketeater i Absalons egen kirke
De sidste ugers ”Golden Days” i København havde fokus på byens 850 års jubilæum og naturligvis biskop Absalon, der ifølge historien i 1167 byggede en borg ved landsbyen Havn, der oprindeligt var et lille fiskerleje, men udviklede sig til landets største by og centrum for magten.
Skrevet af Erik Fisker - 19. september 2017, 08:37:10

De sidste ugers ”Golden Days” i København havde fokus på byens 850 års jubilæum og naturligvis biskop Absalon, der ifølge historien i 1167 byggede en borg ved landsbyen Havn, der oprindeligt var et lille fiskerleje, men udviklede sig til landets største by og centrum for magten.

Absalons borg blev bygget, hvor Christiansborg Slot ligger i dag, og under slottet kan ses ruiner af Absalons borg. I øvrigt samme sted som Københavns Slot med Blåtårn var opført, inden man byggede det første Christiansborg Slot.

Biskop Absalon byggede også Brønshøj Kirke, og det var derfor naturligt, at kirken i anledning af ”Golden Days”, på forskellig måde markerede Absalon, hans tid og hans tilknytning til Brønshøj.

Udover udstilling og foredrag blev der afholdt dukketeaterworkshop i Brønshøj Kirke, hvor børnehaver og børnehaveklasser var inviteret til at høre fortællingen om Absalon og selv kunne lave sine egne håndukker, som kunne bruges til en lille teaterforestilling i kirken, hvor Teater AstaBasta lavede dukketeater om Absalon.

På billedet viser syv små Absaloner, foran alteret i Brønshøj Kirke, stolt de fine hånddukker. Til venstre Karina fra Børnehaven Gemmet og Karina Nielsen fra Teater AstaBasta. Til højre Charlotte Maria Rasmussen, der er kirke- & kulturmedarbejder ved kirken.

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter