Lørdag 21. oktober 2017
Fæstningskanalen er omfattet af fredningen af Vestvolden i 1996. Med udsigt over kanalen tager to deltagere fra Rollespilsfabrikken et hvil i den smukke (men ikke helt rene) natur. Foto: Kaj Bonne
Fæstningskanalen skal renses
Københavns Kommune ønsker at oprense en del af Fæstningskanalen mellem Utterslev Mose og Batardeauerne (dæmningerne over Voldgraven) ved Frederikssundsvej.
Skrevet af Erik Fisker - 10. oktober 2017, 09:06:43

Københavns Kommune ønsker at oprense en del af Fæstningskanalen mellem Utterslev Mose og Batardeauerne (dæmningerne over Voldgraven) ved Frederikssundsvej. I forbindelse med oprensningen er der behov for at stemme vandløbet op og derved hindre vandets frie løb.

Københavns søer og åer har i mange årtier været udsat for overløb fra kloaksystemet, og der er derfor ophobet tykke sediment- og slamlag mange steder. Fjernelse af dette lag er en forudsætning for at opnå en god natur og miljøtilstand i både Fæstningskanalen og Utterslev Mose.

Selve oprensningen foregår ved at en gravemaskine placeres på en flåde i kanalen, således at maskinen ikke direkte får kontakt med bunden. Gravemaskinen får påmonteret en snegl hvorfra slammet kan graves/pumpes op, og ledes via slanger til afvandingscontainere.

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter