AnnonceCykelbaner i Brønshøj igen udsat
Trafik-01-12-14.jpg
Foto: Kaj Bonne
Heller ikke i sidste uge kunne Teknik- og Miljøudvalget på Københavns Rådhus træffe beslutning om cykelbaner på strækningen fra Frederikssundsvej til Godthåbsvej

Allerede ved budgetaftalen for 2013 blev der afsat midler til etablering af cykelbaner i begge sider af vejen, hvor bus 2A kører fra Brønshøj Torv til Godthåbsvej i Vanløse, dvs. på Brønshøjvej, Gaunøvej, Annebergvej og Primula. For nogle uger siden skulle sagen have været behandlet i Teknik- og Miljøudvalget men blev trukket tilbage på grund af en ikke korrekt opgørelse af antal parkeringspladser, der skal nedlægges i forbindelse med etablering af cykelstierne.

Mandag i sidste uge var der så igen lagt op til at der kunne træffes en beslutning, men politikerne fra de borgerlige partier benyttede sig af deres ret til at få sagen standset i udvalget og overlade til den samlede Borger­repræsentation at træffe beslutningerne.

Det forventes, at Borger­repræsentationen behandler sagen i løbet af foråret.

 

Pris: 4,8 mio. kr. og 136 p-pladser

Det har længe været et lokalt ønske, at skabe større sikkerhed og tryghed for cyklisterne, der i dag må dele vejbane med både busser og biler. Forvaltningens forslag betyder anlæggelse af 2 meter brede cykelbaner i begge sider af vejene og etablering af parkeringspladser på ydersiden af cykelbanerne samt anlæg af cykelstier ved busstoppestederne.

Gennemføres forvaltningens forslag vil det koste 4,8 mio. kr. at anlægge cykelbanerne, og betyde at der skal nedlægges 136 parkeringspladser af de omkring 209 pladser, der i dag findes på strækningen. Det er da også dette forhold, der har fået en del af politikerne til at kræve hele sagen behandlet i Borger­repræ­sen­tationen.

 

Bump og forstærkede cykelbaner

Forslaget indebærer også, at der etableres bump på Brønshøjvej for at sænke farten for trafikken. Disse bump lægges tæt ved Kulturhuset Pilegården og ved krydset ved Gaunøvej, og endvidere vil der komme en fodgængerovergang på Krabbe­holmsvej ved Brønshøjvej.

Den del af Brønshøjvej, der ligger mellem Frederiks­sundsvej og Krabbes­holms­vej, er nu ensrettet mod syd, men efter planen skal der anlægges cykelstier i begge sider af vejen, så der også kan cykles mod nord. Dette betyder blandt andet, at en stribe træer på Brønshøj Torv skal flyttes.

I forbindelse med cykelbanerne er det foreslået, at der på dele af strækningen laves forsøg med en ny type af forstærkede cykelbaner med det formål at skabe bedre tryghed for cyklisterne, end det er tilfældet ved traditionelt opmalede cykelbaner. De forstærkede cykelbaner består af en række faste elementer, der placeres mellem cykelbane og kørebane og forhindrer bilerne i at køre og parkere på cykelbanerne.

1 kommentar om “Cykelbaner i Brønshøj igen udsat”

  1. Louise weiss siger:

    Tag et kig på en innovativ, billig og hurtig opsættende cykelsti på bikway.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top