Annonce
Er du polleninvalid?
Så er der fem gode råd

Antallet af birkepollen er eksploderet, og tusinder af danskere lider ekstra meget af høfeber i disse dage. Pollensæsonen for birk er normalt kort og intens med flest birkepollen i luften i slutningen af april og begyndelsen af maj, så det er nu, at allergien skal behandles med effektive hjælpemidler.
Allergi har ramt ca. hver 5. dansker – et tal der fortsat er støt stigende. Det er blevet så almindeligt at have allergi, at det ikke længere betragtes som en sygdom men mere som en uhelbredelig gene, man må lære at leve med. Men manglende behandling, forståelse og respekt for sygdommen, gør det endnu svære at tackle. At være allergiker beskrives af flere som at være handicappet eller polleninvalid – stærke ord for en ”gene” godt 1 million danskere døjer med.
”Tre ud af fire med høfeber føler sig trætte, irritable og har koncentrationsbesvær. Halvdelen besværes under udendørs aktiviteter såsom havearbejde og cykling, og lige så mange sover dårligere om natten, hvilket kan dræne én for overskud”, forklarer læge Jerk W. Langer.

Gå til lægen
Uanset årsagen til allergi, er det væsentligt at gå til lægen, så man er sikker på at få optimal behandling. Alt for mange allergikere selvbehandler, og derfor ender de med et halvdårligt resultat. Men der forskes meget i høfeber og allergi, og der findes i dag effektive lægemidler, som stort set kan afhjælpe alle symptomer og dermed give en langt bedre livskvalitet.

Fem gode råd, hvis du lider af pollenallergi
– Gå til lægen! Lægen kan hjælpe dig til at få det bedre med den rigtige behandling, bl.a. ny effektiv receptpligtig medicin.
– Hvordan har du det? Tjek dine symptomer på en VAS-skala (visuel analog skala) og del resultatet med din læge. En VAS-skala fås gratis på apoteket eller ved din læge.
– Tør ikke tøj og sengetøj udendørs, da pollen kan sætte sig i tøjet.
– Driller din pollenallergi om natten, så tag et brusebad og vask håret før sengetid for at fjerne pollen i håret og på kroppen, så du ikke generes under søvnen.
– Skal du ud så brug solbriller, det kan forhindre en del pollen i at trænge ind i øjnene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top