Annonce


Fem flydende sprog
Kineser-Danny-02-16-14.jpg
Dann Liu mestrer både kinesisk, dansk, spansk, engelsk og tysk. Foto: Kaj Bonne.
Danny Liu søger den internationale mangfoldighed

20-årige Danny Liu er på påskeferie i Husum. Han har tidligere gået på Korsager Skole, og studerer i dag sprog og kultur på UCL- University College London. For Danny Liu er sprog en livsstil – noget han altid har søgt og engageret sig fuldt i – også selvom det har krævet en del af hans fritid.

”Jeg taler fem sprog flydende – jeg har kinesisk og dansk som modersmål, og derudover snakker jeg engelsk, tysk og spansk,” fortæller Danny Liu, der er vokset op i Husum med to kinesiske forældre.

 

Sprog i fritiden

”Jeg har altid været interesseret i andre kulturer og andre sprog, Jeg har søgt flere sprog helt naturligt.”

Kinesisk og dansk kom fra hjemmet, mens tysk og engelsk var skolefag. Spansk var et tilvalg Danny Liu gjorde i sin fritid i gymnasiet.

”Jeg lærte spansk via nettet, og så sparede jeg op til sprogskoler i flere år. Men tysk og engelsk har jeg også brugt meget tid på i min fritid,” fortæller Danny Liu, der ikke mener, at niveauet på engelsk og tysk var højt nok i hans skoletid – hvis målet var at tale dem flydende.

”Mine sprogkompetencer i dag er ikke fra skolen. Jeg kedede mig ofte og søgte højere udfordringer ved siden af skolen. Sprog­kompe­ten­cerne kommer fra min egen nysgerrighed. Jeg har opsøgt forskellige sprog via medier, og så har jeg altid forsøgt at være omgivet af de sprog, jeg gerne ville lære,” fortæller Danny Liu. Han fastslår, at hans sprogsult er drevet af ham selv og ikke hans forældre.

”Jeg har haft langt højere forventninger til mig selv, end mine forældre har, så det kommer ikke fra dem som sådan.”

 

Fremtid med mangfoldighed

”Jeg tog til London, fordi jeg gerne ville studere i et internationalt miljø. Jeg tror det giver et andet perspektiv at studere blandt forskellige nationaliteter, og jeg tror, det fremmer tolerancen og forståelsen, for den verden vi lever i,” fortæller Danny Liu, der bruger fire ud af de fem sprog han kan i dagligdagen i London. Dansk er det sprog han bruger mindst.

”Jeg vil gerne beskæftige mig med kommunikation – både internationalt og interkulturelt. Jeg er åben overfor de muligheder, der opstår,” fortæller Danny Liu.

Det vigtigste i forhold til et fremtidigt job, er at han kan bo et sted, hvor der er stor mangfoldighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top