Annonce
Flyvende start til ny Nissan Qashqai
Nissan.jpg
I Danmark kom der i marts i år 320 nye Nissan Qashqai på gaden, og det bringer modellen op på 13. pladsen over de mest solgte biler i marts. Den nye Nissan Qashqai fås i biligste udgave til et særligt lanceringstilbud til 239.000 kr. Foto: Nissan.
Efter blot en måned på markedet ser det lyst ud for den nye Nissan Qashqai. Allerede nu opleves stor efterspørgsel hos landets forhandlere

I Danmark er der allerede afgivet mere end 2300 kundeordrer på den nye Nissan, og til sammenligning var det samlede salg for hele året af den tidligere Nissan Qashqai model på ca. 3.300 biler. Og det er ikke kun i Danmark, den nye Qashqai er blevet vel modtaget. Den høster stor popularitet i hele Europa.

– Vi ser en stort set ligelig fordeling i salget mellem de forskellige motorvarianter, hvoraf enkelte med en brændstoføkonomi på op til 26,3 km på literen. En smule overraskende, men også glædeligt er, at over halvdelen sælges i højeste udstyrsniveau, Tekna. Den tager sig naturligvis godt ud med de flotte 19” alufælge, og det omfattende standardudstyr, der normalt er forbeholdt biler i luksusklassen herunder diverse sikkerhedssystemer. Så det er måske ikke så underligt alligevel, siger en stolt direktør for Nissan i Danmark, Ralph Gonsalves.

 

Nissan i Europa

Den nye Qashqai kan fås i tre motorvarianter. En 1.2 DIG-T benzinmotor med 115 hk, en 1.5 dCi dieselmotor med 110 hk og en 1.6 dCi med 130 hk.

Nissan har sit hovedsæde i Tokyo i Japan, og ordet Nissan betyder ”japansk fremstillet”. I 1999 købte den franske bilproducent Renault for 5,4 mia. US $ en andel på 38,8 % af aktierne i Nissan Motors. Sidste år blev der på Nissans fabrikker i Stor­britannien, Spanien og Rus­land produceret mere end 635.000 biler inklusive mini-MPV’er, crossover-modeller, SUV’er og varebiler. Nissan Leaf er verdens mest populære elbil, og salget af bilen begyndte i Japan og USA i 2010. I Europa begyndte salget i 2011. Det er en lille mellemklassebil, der vandt titlen som Årets Bil i Europa 2011.

Nissan Leaf har ifølge Nissan en rækkevidde mellem 199 og 122 km afhængig af blandt andet hastighed, køremåde og brug af klimaanæg. 160 km. Prisen for den billigste Leaf er 209.690 kr. og hertil kommer udgifter til leje af batteri, omkring 700 kr. om måneden. Det er dog også muligt at købe batterierne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top