Annonce
I rollen som mor
Frederiksberg-Teater-02-16-14.jpg
Sofie Wifstrand Poulsen har brugt mange timer Frederiksberg Teater. I øjeblikket øver hun på rollen som en 40-årig mor. Foto: Kaj Bonne.
Brønshøj-pige spiller på Frederiksberg Teaters amatørscene

”Jeg har spillet teater siden jeg gik i børnehave, og når de voksne har spurgt; hvad vil du være, når du bliver stor?, så har jeg altid svaret skuespiller, ” fortæller Sofie Wifstrand Poulsen. Hun er 23 år og bor i Brønshøj. Til efteråret skal hun spille en af hovedrollerne i musicalen ”En lykkelig familie” på Frederiksberg Teaters amatørscene.

”Jeg skal spille den 40-årige mor med fire børn. Udadtil er familien et glansbillede, men sådan er virkeligheden ikke. Jeg har for eksempel en affære med min chef, og mine børn tumler med en masse ting,” fortæller Sofie, der er i gang med at finde ud af, hvordan hun skal spille mor på 40 år. For at blive klog på det snakker hun med mødre i 40 års alderen og finder de karaktertræk, som hun kan bruge i sin rolle.

”Det er super fascinerende at skabe en rolle. Teater er helt studie i mennesker. Jeg er jo meget langt fra en mor på 40 år i dagligdagen, og alligevel kan jeg spille den rolle, hvis jeg ved, hvad der skal til. Det er rigtig sjovt at danne sin egen karakter, og på teateret har vi stor indflydelse på vores roller.”

 

Teater hele sit liv

Det er ikke første gang Sofie spiller en stor rolle på en scene. Hun har gået til teater det meste af sin barndom og ungdom. For to år siden startede hun på Frederiksberg Teater, hvor hun i dag både er skuespiller og underviser.

”Jeg har lært meget gennem årene. Den første gang jeg spillede i musical, gik jeg sideløbende til sangundervisning, og jeg har prøvet rigtig mange forskellige roller,” fortæller Sofie, der bruger tre af ugens syv dage på teater. Ved siden af sin teaterhobby læser hun til pædagog.

”Teater er ikke bare en hobby. Det er en livsstil. Det giver mig så meget som menneske, og jeg kan mærke, at det er det helt rigtige sted for mig at være. Jeg bruger også de ting, jeg lærer på seminariet. For eksempel er jeg ikke nervøs til eksaminer, for jeg kan hoppe ind og ud af roller,” fortæller Sofie.

Drømmen er på sigt at rykke fra amatørscene til professionel scene.

” Jeg vil ikke være skuespiller for at være kendt, men for at give andre en god oplevelse. Jeg får selv gåsehud, når jeg ser godt skuespil, og den oplevelse vil jeg gerne give andre. Jeg vil også gerne inspirere andre mennesker, igennem de roller jeg spiller.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top