AnnonceNissan slår verdensrekord
117364_13_22.jpg
Nissan LEAF på vej til Avis. Foto: Nissan.
Avis Biludlejning i Danmark har med købet af 400 Nissan LEAF elbiler afgivet verdens største enkeltordre på elbiler fra en privat virksomhed

Den store ordre blev fejret med deltagelse af energi-, klima- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen i forbindelse med overdragelsen af første sending af de i alt 400 Nissan LEAF, som kommer ud at køre på de danske veje i løbet af 2014. Samtidig markerer hans tilstedeværelse igangsættelsen af det første af fire store projekter, der støttes af Energistyrelsen for at få flere elbiler på vejene.

 

Mest solgte elbil

Modsat fx Norge, hvor der sælges relativt mange elbiler, er salget i Danmark beskedent. Sidste år blev der således kun solgt 647 elbiler. Avis Biludlejnings nye ordre vil således få salgstallet til at stige kraftigt, og både hos Avis Biludlejning og Nissan forventer, at dette initiativ vil skabe større efterspørgsel og give elbilen sit velfortjente gennembrud i Danmark.

– Flådeudvidelsen er et afgørende skridt mod en grønnere fremtid i biludlejningsbranchen og i Danmark generelt, fastslår Kasper Gjedsted, administrerende direktør hos Avis Biludlejning i Danmark. – Energistyrelsens støtte gør det nu muligt for os at udleje elbiler til en lavere pris end vores konventionelle biler. Jeg er overbevist om, at det vil få mange flere til at skifte til elbiler, påpeger han.

Nissan LEAF er den mest solgte elbil i verden med mere end 105.000 eksemplarer. I Norge var LEAF på en samlet tredjeplads på salgslisterne for året 2013 med mere end 3.750 solgte biler. Og den førende personbil i januar og februar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top