Annonce
Sammen om byen?
Åbent brev til politikerne, der deltog i debatmødet om nedslidning i det almennyttige på Bellahøj Skole den 8. oktober 2013

Kære Claus Mygind, F
Lars Berg Dueholm, I
Christian Hesselberg, C
Overborg­mes­ter Frank Jensen, S
Miljø- og Teknikborgmester Morten Kabell, Ø
Børne- og Ungdomsborg­mester Pia Allersev, V
Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, DF

På debatmødet” Nedslid­ning og ghettodannelse i det almennyttige” den 8. oktober på Bellahøj Skole, udtalte I alle, at I ville se på hvad der kan gøres ved den kommunale anvisningsaftale, som skal evalueres og genforhandles.

Mødet, der lå kort før kommunalvalget var velbesøgt, blev filmet og kan ses på You-Tube: http://www.you­tube.­com/watch?v=Jqb93MzRHG0

Anvisningsaftalen giver kommunen ret til at anvise hver tredje lejlighed i det almennyttige til udsatte borgere. Det hævdes, at det er et meget lille antal borgere, der anvises til lejlighederne på Bellahøj. Overborgmester Frank Jensen sagde på mødet i oktober, at det i 2013 kun var hver niende lejlighed, der blev brugt til kommunal anvisning, og Social­borg­mester Jesper Christensen udtaler til Brønshøj-Husum Avis i uge 15, at der i 2013 kun er anvist 14 borgere til de 1300 lejligheder på hele Bellahøj.

De to borgmestres tal stemmer ikke med virkeligheden. De er nærmere udtryk en fordrejning af de faktiske forhold. I SAB´s 485 boliger i Bellahøj l og ll er der brugt 31 % af de ledige lejligheder til anvisning i 2011 og 23 % i 2012 og 2013. I de 3 år er der et gennemsnit på 14 anviste lejligheder pr år. Dette er tal Københavns Kommunes medarbejdere har oplyst. Derfor er det samlede tal for boligsocialt anviste for hele Bellahøj betydeligt større, end det de to borgmestre oplyser.

Den kommunale anvisningsret med boligsocial anvisning har været praktiseret siden 90´erne og har samlet mange udsatte mennesker i de samme boligområder. Det har været med til at ændre de gamle almennyttige kvarterer, som vi har så mange af i Brønshøj-Husum. Politikernes svar har været at tilføre penge til socialpædagogisk indsats i boligområderne. Mange beboere ønsker ikke at blive et socialpædagogisk projekt. Bolig­områder skal balancere i sig selv. Med respekt for alle beboere.

I oktober var I positive overfor at ændre anvisningsaftalen, på grund af de mange negative følgevirkninger. Hvad vil I gøre ved anvisningsaftalen, som genforhandles nu?

Vil I kontakte regering og partier i Folketinget for at få ændret lovgivningen, så man fremover kan anvise bredere til andre boligområder og ikke kun belaster de gamle almennyttige boligområder?

Med den nuværende anvisningspraksis forvandles de til udsatte boligområder, der nedslides. Vil I medvirke til, at vi ikke får en delt by med rige og fattige nedslidte bydele, som det er ved at ske i disse år i København?

1 kommentar om “Sammen om byen?”

 1. Barbara Cros siger:

  Linket til Youtube i artiklen virker ikke – Det skal se ud som nedenfor:

  Mødet, der lå kort før kommunalvalget var velbesøgt, blev filmet og kan ses på You-Tube:

  http://www.youtube.com/results?search_query=nedslidning+og+belastninger

  Mvh

  Barbara Cros

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top