Annonce
A-lympiade i Holland
A-lympiade_2014-3.jpg
Deltagerne i A-lympiaden. Foto: Nørre G.
Torsdag d. 13. marts gik turen til Garderen i Holland, hvor finalen i A-lympiaden skulle finde sted

Vi havde kvalificeret os til finalen ved i de indledende runder først at blive udtaget fra vores gymnasium og derefter sendt videre som nummer 1 fra Danmark. Selve konkurrencen begyndte fredag morgen, hvor vi fik udleveret en kuvert med den første del af opgavesættet. A-lympiaden er en international konkurrence i anvendt matematik, og finaleopgaven omhandlede dette år logistisk planlægning af pakketransport. Det specielle ved A-lympiadens opgaver er, at der er tale om åbne opgaver. Opgaverne kan besvares og undersøges på vidt forskellige måder, da der ikke kan siges at være et endeligt facit. Da der netop ikke var et endeligt facit på opgaven var det derfor ikke noget problem at få tiden til at gå i det døgn vi havde til at besvare opgaverne. Efter et socialt arrangement fredag aften, hvor vi mødte nogle af de andre deltagere, fik vi udleveret anden del af opgavesættet. Som en del af anden del af opgavesættet skulle vi lave en mundtlig præsentation, der skulle fremlægges efter afleveringen af den samlede besvarelse af opgavesættet. Efter de mundtlige præsentationer af vores arbejde var der afslutningsceremoni med diplomoverrækkelse til deltagerne, hvorefter der var afgang til lufthavnen.

Vi kunne ikke andet end at glæde os!
Vi valgte oprindeligt at deltage i konkurrencen, fordi at kunne få lov at bruge en hel dag på alternativ matematik tiltalte os. Op til konkurrencens indledende runde havde vi ingen forventninger, men efter 1. rundes syv timer med matematik, var vi hverken trætte eller udkørte – vi var derimod oplivede og begejstrede over den spændende opgave. Måden hvorpå man i opgaven anvendte matematikken til noget håndgribeligt og virkeligt, i modsætning til almindelig matematikundervisning, der omhandler teori, var inspirerende. Opgaven udfordrede os på en helt anden måde end vi er vant til, og tvang os til at tænke på helt nye måder. Alt dette medførte at vi ikke kunne andet end at glæde os til et døgns matematik, da vi blev informeret om, at vi var gået videre til finalerunden i Holland.

En fantastisk god oplevelse
Efter konkurrencen står vi tilbage med en følelse af at vi tog det rigtige valg, da vi meldte os til. Ikke kun fagligt, men også socialt, synes vi at det har været et udbytterigt forløb. Selvom vi har skulle prioritere for at få tid til at træne inden finalen, har vi nydt at deltage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top