AnnonceAndet og mere end en sportsklub
Foto-cr..jpg
Den usædvanlige cricketklub i aktion. Et af medlemmerne, den 19-årige Sanjay Aachariya (i midten) bliver af IT-eksperten Mustafa Khan (th) undervist i det sidste nye inden for it. Til venstre den dynamiske formand for Copenhagen CC, Sheikh Saleem. Foto: Mustafa Khan.
Copenhagen Cricket Club med hjemsted i Brønshøj har kun eksisteret i to år, men er allerede en af landets største, måske fordi klubben er langt mere end en normal sportsklub

– I virkeligheden er det ikke så svært. Vi har mange nydanskere i vor klub, og hvis vore medlemmer ikke trives i det daglige dvs. hvis de lever en uharmonisk tilværelse, bliver udsat for misforståelser og diskrimination, ikke har et godt familieliv og f.eks. ikke har et job, eller er i gang med en fornuftig uddannelse, hvis det er tilfældet, så kan de heller ikke levere det optimale som sportsfolk. Så mister de koncentrationsevnen, og hvis der er noget, der er nødvendigt i cricket, så er det evnen til at kunne koncentrere sig, siger Det formanden for Copenhagen Cricket Club, den i Pakistan fødte Sheikh Saleem fra Tingbjerg, i anledning af at klubben den 31. maj kan fejre og indvie noget så usædvanligt som deres eget cricketstadion, beliggende for enden eller i tilknytning til Brønshøj Boldklubs baner.
Fine forhold i Brønshøj
Det bliver, siger bl.a. Dansk Cricket Forbund, et af det flotteste og mest ideelle cricket-stadions i Danmark. Omgivet af høje træer. Smukt og hyggeligt, og det er langtfra normalt, at selv etablerede cricketklubber i Danmark har deres eget stadion. Normalt anvendes en måtte, der er anlagt mellem to fodboldbaner. Og måske er det ikke så mærkeligt, at netop CCC får egen bane. Fordi Brønshøj-klubben adskiller sig på en række områder fra mere almindelige sports eller cricketklubber. Og det har kommunen og Lokaludvalget vist forståelse for.

Vi forsøger at hjælpe – også Peter og Poul
– Da vi for nogle år siden tog de første skridt mod dannelsen af en cricketklub, så var der to ting, der sprang i øjnene. Det ene var, at her fandtes ingen cricketklub, og det andet var, at vi helt naturligt vil vi få tilgang af danskere og mange nydanskere med forskellig kultur og baggrund. Det var her, vi besluttede, at klubben skal have en meget åben integrationspolitik. Alle er velkomne, ved at omgås og dyste sammen under sportens faner, så tror vi på forståelse og respekt, siger Sheikh Saleem.
– Dernæst konstaterede vi, at mange af vore medlemmer, der bestemt ikke er dumme i hovedet, havde vanskeligheder ved f.eks. jobansøgning. Alt lige fra uddannelse, opjustering af færdigheder, adfærd, præsentation og bl.a. det at udforme en ansøgning, så den virker attraktiv – og vi er parate til at hjælpe hinanden, slutter Sheikh Saleem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top