Annonce
Bedre organisering af ungdomsprojekter
Unge-ukrainske-ledere.jpg
Unge ukrainere fra syv europæiske lande kom til Brønshøj for at lære at lede integrationsprojekter. I midten ses Alina Protsyk, som er formand for den ukrainske ungdomsforening i Danmark. Foto: Roman Fitsyk.
Unge ukrainere på ledertræningskursus i Brønshøj

I oktober sidste år var 24 unge ukrainere på en uges ledertræningskursus i Pilegården.
Kurset var arrangeret af Lastivka, den ukrainske ungdomsorganisation i Dan­mark, og en række partnerorganisationer i andre europæiske lande. Deltagerne kom fra ukrainske ungdomsforeninger i Danmark, Tyskland, Estland, Moldova, Rusland, Ukraine og Slovakiet.
Mange unge indvandrere mangler aktiviteter, der kan hjælpe dem med at blive bedre integrerede i deres nye samfund. Formålet med kurset var derfor at træne unge ledere til at organisere ungdomsprojekter, som kan få unge indvandrere til at engagere sig mere i lokalsamfundet.
Deltagerne på kurset blev blandt andet undervist i international projektledelse, tværkulturel dialog og forståelse samt integration af unge med indvandrerbaggrund. Alle deltagerne var selv indvandrere, som kunne bidrage med deres egne erfaringer med integration og kulturelle forskelle.

Støtte fra EU
Projektet fik 25.000 euro i støtte fra EU’s Aktive Unge-program, som siden 2007 har støttet 21.800 projekter, der skal fremme samarbejde, aktivt borgerskab og gensidig forståelse mellem unge i Europa.
Deltagernes tilbagemeldinger om kurset var positive. Lidt over halvdelen af deltagerne gav udtryk for, at deres holdning til andre kulturer havde ændret sig positivt i løbet af kurset, mens en fjerdedel skrev, at deres holdning forblev den samme, da den altid har været positiv og respektfuld. En deltager skrev: ”Jeg ville ønske, at projekter som dette ville blive lavet ofte og give unge fra forskellige lande mulighed for at mødes, lære hinanden at kende og gøre noget sammen som opfølgning.”

Fra idé til handling
Efter kurset har deltagerne haft møder med medlemmer af deres egne ungdomsorganisationer, hvor de har præsenteret deres idéer til projekter og mulighederne for internationalt ungdomssamarbejde. På længere sigt skal deltagerne føre projektidéerne fra kurset ud i livet. De holder stadig kontakten på Facebook, hvor de informerer hinanden om de muligheder, som Aktive Unge-programmet giver. Arrangørerne holder også kontakten og planlægger flere undervisningsprojekter for unge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top