AnnonceDen lille Skole i Brønshøj fik nye planter
Brønshøj-Lilleskole-01-19-14.jpg
Skolen fik overrakt Matas Miljøfond diplom og kunne glæde sig over, at skolegården nu står færdig med 130 nye planter. Foto: Kaj Bonne.
Matas Miljøfond var den glade giver

Der var masser af smil hos på både elever, forældre og lærer, da der forleden skulle graves masser af huller i Den Lille Skoles skolegård.
Skolen havde nemlig fået bevilget 130 planter, som skulle forskønne skolegården. Og sidste weekend blev der så plantet grupper af hassel-og sommerfuglebuske og en fin bøgehæk labyrint.
Matas sælger for bare 5 kroner en masser af miljøposer i deres butikker i hele landet, og det er dem, der er med til at finansiere, at Matas nu har kunnet være bidragyder til at 1950 legepladser rundt i Danmark er blevet forskønnet.
-Det er skolens miljøudvalg, der har søgt fonden om penge, og vi er selvfølgelig henrykte over, at vi har fået pengene, fortæller Franca Zeller, der er med skolens miljøudvalg og været den, der har været ude at købe alle buske og planter.
Miljøfonden administreres af Matas i samråd med naturvejledere og Danmarks Naturfredningsforening og de giver støtte til planter og flytbare pavilloner.
-Undersøgelser viser, at børn der leger i grønne udemiljøer, er sundere og gladere børn. Miljøfonden giver økonomisk støtte til buske og træer der plantes på børns legepladser.
Børneinstitutioner kan også søge fonden om flytbare pavilloner, der øger muligheden for, at børn kan være ude at lege i al slags vejr, siger Lene Jørgensen fra Matas, der i dagens anledning var kommet på besøg på Den Lille Skole for at overrække et miljødiplom til skolens 131 børn, den konstituerede skoleleder Margit Buhl og Franca Zeller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top