AnnonceEt ja til patentdomstolen er et ja til tvivlsomme patenter
Sidste uge skrev Niels M. Uldall fra Folkebevægelsen mod EU i Brønshøj-Husum Avis om de demokratiske problemer ved EU-patentdomstolen og citerede NOAH for at anbefale et nej. Vi vil gerne have lov til at uddybe: Fortalerne for patenter påpeger, at patenter skaber innovation. Som miljøorganisation har vi set, hvordan patentering og monopolisering af landbrugsafgrøder faktisk […]

Sidste uge skrev Niels M. Uldall fra Folkebevægelsen mod EU i Brønshøj-Husum Avis om de demokratiske problemer ved EU-patentdomstolen og citerede NOAH for at anbefale et nej. Vi vil gerne have lov til at uddybe:
Fortalerne for patenter påpeger, at patenter skaber innovation. Som miljøorganisation har vi set, hvordan patentering og monopolisering af landbrugsafgrøder faktisk forhindrer innovation blandt avlere og småbønder verden over og har medført et fald i biodiversitet i landbrugsafgrøder på 75 %.
Nu ser vi en bekymrende udvikling i EU. Ifølge den europæiske patentkonvention er det ikke tilladt at patentere natur/biologiske processer. Alligevel ser vi, at Det Europæiske Patentkontor (EPO) udsteder flere og flere patenter på frø og afgrøder. Selv EU-parlamentet har protesteret over EPOs praksis, men EPO er netop ikke under nogen demokratisk kontrol. Desuden tjener EPO netop deres penge som gebyrer på de patenter, de udsteder, så de hælder i sagens natur mod flere patenter. Dette fører til patenter, der går imod samfundets, menneskers og naturens velfærd.
Et ja til det europæiske enhedspatent er et ja til EPOs praksis og til over 60.000 patenter årligt, hvoraf nogle er tvivlsomme. Så længe EPOs praksis er, som vi har set, har vi kun grund til at anbefale et nej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top