Annonce
Fest og fejring
Pensionist-Idræt-04-19-14.jpg
Foreningen Ældre i Bevægelse holdt deres 20 års jubilæum på Baronens i sidste uge. Foto: Kaj Bonne.
20 års jubilæum for Ældre i Bevægelse

”Jubilæum hva´be´har, nu er vi vist alle klar, glæden er vor gæst i dag, for i har en fælles sag. Vi er to superhold, som ikke dur til mol, det høres på vor sang, nu får den særlig klang.”

77 medlemmer fra Ældre i Bevægelse i Brønshøj/Husum startede i onsdags deres 20 års jubilæum med en sang. Festen blev afholdt på Baronens på Frederikssundvej i Brønshøj.
Der blev en festlig aften med skøn mad, festsange, taler, god musik og dans.
”Det var en stor succes. Folk var i godt humør, og det var skønt vejr, så vi kunne gå udenfor også,” fortalte Anna Schewe, formand for Ældre i Bevægelse i Brønshøj og Husum.
Ældre i Bevægelse startede op i 1990´erne i København som led i kampagnen ”Sund By”. Der blev oprettet i alt 10 foreninger rundt om i bydelene, og i dag er der otte tilbage, blandt andet foreningen i Brønshøj/Husum. Festens hovedtaler var Søren Møllnitz, der tilbage i 1990´erne var projektleder, da foreningen startede op.

Bevægelse og snak
Foreningen arbejder efter et særligt koncept, hvor der bliver lagt vægt på både motion og socialt samvær. I Brønshøj og Husum er der forskellige hold, der mødes mellem 2,5 og 3 timer hver gang.
”Vi starter altid med at synge lidt, og så er der forskellige former for bevægelse. Det kan både være folkedans, gymnastik eller afspænding” fortalte Anne Schewe, der har været medlem af foreningen i ti år. De sidste seks år som formand.
Hun har masser af eksempler på hvor meget det betyder at man holder sig i form.
”Vores ældste medlem er 89 år, og selvom hun brækkede hoften for nogle år siden, så kom hun tilbage efter fire måneder.”
”Det er en fantastisk forening. Vi har et godt sammenhold. Alle har omsorg for hinanden, og vi interesserer os for hinandens ve og vel,” fortalte Anna Schewe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top