AnnonceFokus på International røgfri dag
Røgfri-02-22-14.jpg
Forebyggelsescentret gav gode råd om rygestop på Husum Apotek. Foto: Kaj Bonne.
Forbyggelsescentret kæmpede mod på rygetrangen

I sidste uge kunne borgere i Brønshøj og Husum møde sundhedskonsulenter fra Forebyggelsescenter Vanløse-Brønshøj-Husum i bybilledet. Den ene dag var de på Husum Apotek, den næste dag rundt i gaderne. Fore­byg­gelsescentret var rykket ud til borgerne for at give gode råd.
”Der er behov for oplysning i Brønshøj-Husum – det er for eksempel den bydel i København, hvor oftest bliver røget i hjem med børn,” fortalte Susanne Sørensen, lokal projektleder fra Sundhed i nærmiljøet.
Borgerene kunne få målt deres kulilteniveau i blodet, og de kunne få råd og vejledning omkring et eventuelt rygestop. Anledningen var den internationale røgfri dag, der bliver afholdt i hele EU d. 31 maj 2014.
Og der var mange borgere, der både fik en snak med sundhedskonsulenterne og blev inspireret til at skippe tobakken.
”Rygestop er et vigtigt fokus, og vi ved at 75 % af rygerne ønsker at stoppe med at ryge, og 50 % af dem ønsker hjælp til det,” fortalte Susanne Sørensen.
Forebyggelsescenter Van­løse-Brønshøj-Husum tilbyder løbende hjælp til rygere, der ønsker at stoppe. Året rundt kan borgere tilmelde sig rygestop kurser forskellige steder i bydelen, og alle kurser er gratis.
”Det er vores erfaring, at det går rigtig godt for mange af de rygere, der opsøger rådgivning samtidig med, at de bruger en form for rygeerstatning,” fortalte Susanne Sørensen, der lagde vægt på at alle rygere er forskellige. Derfor tager Forebyggelses­centrets vejledning og kurser udgangspunkt i den enkeltes behov.
Du kan læse mere om tilbuddene på www.kk.dk, hvor du kan finde kurser og tilbud fra Forebyggelsescenter Van­løse-Brønshøj-Husum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top