AnnonceHusum Skole er i fuld gang med aktiv undervisning
Bevægelse-i-Skolen-02-21-14.jpg
Allerede inden den nye skolereform er trådt i kraft er Husum Skole gået i gang med at få eleverne til at være mere fysisk aktive. Foto: Kaj Bonne.
Motion gavner indlæringen

Fra næste skoleår skal alle elever have 45 minutters motion og bevægelse i skolen – hver dag. Men Husum Skole er et skridt foran og lægger allerede nu bevægelse ind i de boglige fag som fx dansk, matematik og engelsk. Skolen er nemlig med i Dansk Skoleidræt og Nordea-fondens kampagne Sæt Skolen i Bevægelse.
Når eleverne bruger kroppen og bevæger sig i de boglige fag, gavner det ikke kun deres sundhed – de lærer også bedre. Hele 80 pct. af de danske skoleelever ser da også frem til den mere aktive skoledag, som bliver en realitet fra næste skoleår. Når tallet ikke er tættere på 100 pct., skyldes det frygten for, at de 45 minutters daglig bevægelse bliver lig med ensformige og kedelige løbeture – det påpeger elevorganisationen Danske Skoleelever. Men bevægelse behøver ikke kun at være bevægelse for bevægelsens skyld. Det kan nemt integreres i de boglige fag til gavn for både elevernes sundhed, indlæring, koncentration og motivation.

Arbejder målrettet med aktiv skoledag
De mange fordele ved at integrere bevægelse i den boglige undervisning er de meget bevidste om på Husum Skole. Det er derfor, skolen går foran og allerede nu arbejder målrettet med at få mere fysisk aktivitet ind i den fagopdelte undervisning. Det sker konkret ved, at skolen deltager i Dansk Skoleidræt og Nordea-fondens landsdækkende kampagne Sæt Skolen i Bevægelse. Her får skolens lærere og pædagoger inspiration til aktiv og sjov undervisning på alle klassetrin gennem en lang række faglige øvelser og film.

Får også de ældste elever med
Alle skoler har været inviteret til at deltage i kampagnen, og når den skydes i gang i begyndelsen af uge 18, vil over 2.300 klasser være i fuld gang med Ultimat’, Zone-tik, Regnedetektiven og meget mere. I år bliver der desuden sat ekstra fokus på eleverne i overbygningen med en særlig samling af øvelser, der i højere grad skal motivere de ældste til at komme op af stolene. På overbygningen kan det være en udfordring at koble faglig læring med bevægelse, fordi læringsmålene for de ældste elever er mere komplekse. Men den udfordring skal det nye materiale være med til at ændre. Dansk Skoleidræt håber, at kampagnen vil inspirere skolerne til at integrere fysisk aktivitet i den boglige undervisning hele året rundt på alle klassetrin. Det kan de gøre ved løbende at bruge den store database med øvelser, der ligger tilgængelig på www.sætskolenibevægelse.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top