AnnonceI den gode sags tjeneste
Lokale foreninger med i indsamling til børn med diabetes

Søndag den 1. juni samler Diabetesforeningen ind til fordel for de mange børn og unge med diabetes. Alle andre foreninger i Brønshøj er velkomne til at deltage i indsamlingen og samtidig tjene lidt penge til deres eget arbejde.
Det er 5. gang Diabetes­foreningen gennemfører indsamlingen ’Støt børn med diabetes’, men der har aldrig før været en indsamling i Brønshøj og Husum. Men nu har to frivillige sat sig for at stable en indsamling på benene.
-Sidste år stod jeg foran Føtex i Husum et par timer og samlede ind til lokalforeningen i København. Det var så positiv en oplevelse, at jeg tænkte, at det må være muligt at organisere en egentlig indsamling her i området, fortæller Morten Jakobsen, som er indsamlingskoordinator for Diabe­tes­foreningen i Brønshøj og Husum.
Diabetesforeningen vil gerne have så mange indsamlere som muligt. Derfor har foreningen som noget nyt inviteret sportsklubber, spejdere og andre lokale foreninger til at deltage i landsindsamlingen søndag den 1. juni.
De foreninger, som hjælper Diabetesforeningen med at samle ind til børn med diabetes, får selv 15 procent af det beløb, deres indsamlere får i indsamlingsbøsserne, til egne aktiviteter.
-Jeg synes, det er en win-win-win idé at samle ind sammen med andre foreningen. Vi får flere penge til diabetessagen, de andre foreninger i Brønshøj og Husum får lidt penge til deres arbejde, og vi styrker det lokale kendskab til diabetes. Det er et smukt samarbejde, siger Morten Jakobsen.
Han og makkeren Mathias Wadsholt er gået i gang med at kontakte de lokale sports- og spejderforeninger. De fleste har været meget positive og foreløbig har et par af fodboldklubberne meddelt, at de regner med at deltage.
-Men vi vil gerne være mange flere, og vi kender jo ikke alle foreninger i området. Så hvis der er en sportsklub, en spejdergruppe eller andre foreninger, som vil samle ind til en god sag og samtidig tjene lidt penge selv, så skal de endelig henvende sig til mig, lyder det opfordrende fra Morten Jakobsen.

Meld dig som indsamler
Som forening får I 15 procent af det beløb, I får i indsamlingsbøsserne, til egne aktiviteter
En rute tager 2-3 timer og gav i 2013 i gennemsnit over 1.000 kr.
Hvis I går 10 ruter, samler I ca. 1.500 kr. ind til jeres egne formålsbestemte aktiviteter
Børn under 11 år skal gå ifølge med en voksen. Unge i alderen 11–17 år skal følges to og to, mens voksne kan gå alene
Kontakt indsamlingskoordinator i Brønshøj/Husum, Morten Jakobsen, hvis din forening vil være med – eller, hvis du bare selv gerne vil være indsamler d. 1. juni: 4191 8838 eller mortenbrh@gmail.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top