Annonce
Spejderne tog mærker
FDF-02-20-14.jpg
Der kom hurtigt gang i bålet, da spejderne fik sat ild til små pinde og papir. Foto: Kaj Bonne.
FDF´erne var i i gang med bålmærket

Der var gang i aktiviteterne, da FDF Utterslev onsdag aften holdt spejdermøde. De to grupper pilte (0. – 2. klasse) samt puslinge og tumlinge (3.-5. klasse) var i gang med at tage spejdermærker. De små pilte tog naturmærket, og de større børn var i gang med bålmærket.
Der var engagement og gå-på-mod. Der blev hentet brænde, avispapir og små pinde, og spejderne diskuterede frem og tilbage om ilt, luft og bedste bålopsætning. Det varede heller ikke længe før flammerne stod højt. Og så skulle der laves bålmad. Pandekager, indbagte æbler, bagte kiwier og ristede mandler.
”Det giver børnene en stor motivation at tage de forskellige mærker. Det er et tydligt bevis på nogle af alle de ting, de lærer,” fortalte kredsleder Mette Holmriis.
Der findes et hav af spejdermærker og spejderne kan tage alle mærkerne på ti niveauer. Det vil sige, at de løbende kan få flere og flere kompetencer indenfor de enkelte områder. Det kan være kommunikationsmærket, løbsmærket, bålmærket, naturmærket, madlavningsmærket osv. De små mærker er udformet som små symboler, der kan sidde i ærmet på spejdertrøjen.
FDF Utterslev har primært børn fra Utterslevområdet, men der er også børn fra andre steder i bydelen.
”Vi er meget heldige med vores omgivelser, og vi er en af de spejdergrupper, der har mest fokus på natur, fordi vi ligger, hvor vi gør,” fortalte Mette Holmriis. Grunden, der ligger lige ud til Utterslev Mose, har både bålplads, græsplæner og høje træer.
Mette Holmriis, at synes det bedste børnene får med sig, er følelsen af at alle er noget specielt.
”Vi laver så mange forskellige ting. Det kan godt være man ikke er god til at lave bål, men så er man måske en af de bedste til orienteringsløb. Vores børn føler alle sammen, de er noget værd her.”
For Ellamarie i 3. klasse har det første spejderår været lærerigt:
”Jeg har lært at snitte en smørkniv, og så har jeg lært en masse nye lege.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top