Annonce
Vær forberedt og undgå uheld i grillsæson
f22d10_shutterstock_57702745.jpg
Kan være rigtig hyggeligt – og farligt. Foto: Domea.
Grillsæsonen er lige om hjørnet, og snart vil alle de danske haver dufte af velstegte bøffer og andre lækkerier

Det er vigtigt at kunne sit kram, når man hiver grillen frem.
– Der er hyggelige grillaftener i sigte, men en grill spreder ikke kun hygge. Den spreder også giftig røg, og derfor bør man altid udvise stor forsigtighed med brugen af grillen, lyder rådet fra bygge- og boligadministrationen Domea, der bl.a. arbejder for større sikkerhed og tryghed i hjemmet.
De fleste er opmærksomme på de generelle brandråd, men grillen kan snyde og skader ikke kun, når den er tændt. Derfor vil Domea understrege vigtigheden af altid at grille udendørs og aldrig flytte grillen indenfor. Selv når grillen er slukket, vil den afgive dampe, der ikke lugter og derfor kan snige sig ned i lungerne. Disse dampe er livsfarlige og er årsag til ulykker i mange private hjem.

Gode råd til hvordan man håndterer grillen
Domea har samlet fem praktiske, konkrete og nemme råd, som i sidste ende vil gøre grillaftenen mere sikker og tryg.
Placer altid din grill udendørs. En grill, der placeres indendørs, er meget farlig. Det kan give dig kulilteforgiftning, fordi varme og os fra grillen ikke kan stige op. Placér ligeledes din grill tilpas langt væk fra åbne vinduer og døre, så giftige dampe ikke siver ind.
Stil din grill på hårdt og jævnt underlag. Stil aldrig grillen på et brændbart underlag.
Hav altid en spand med vand placeret ved siden af din grill, så kan du nemt og hurtigt slukke den.
Bliv altid i nærheden af din grill, når den er tændt og hold opsyn.
Hold børn væk fra grillen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top