Annonce
Vi dur også til noget!
konference-psykisk-udsatte.jpg
Trine, Jesper, Vibeke Benn og udviklingschef i Socialpsykiatrien Nord-Vest Erland Hansen glædede sig meget til konferencen. Foto: Dorthe Brandborg.
Psykisk sårbare holdt konference

Vi kan alle sammen et eller andet. Jeg vil overbevise jer om, at alle her kan noget som helt specielt.
Sådan lød parolen, da Brugerrådets formand Vibeke Benn bød velkommen til konference i Kulturhuset på Birkedommervej i sidste uge, hvor også Socialpsykiatrisk Center Nord-Vest var med som arrangør.
Formålet for konferencen var at få psykisk sårbare ud af deres isolation og få dem oplyste om, at der er hjælp at hente og der er ligesindede derude.
Dagen skulle også bruges til at sætte de psykisk sårbares ønsker i fokus. Det kunne f.eks. være at skabe steder, venskaber og kontaktflader, hvor der var mulighed for at vokse.
-En dag i et spa med massage kan lindre så meget, at den psykisk syge måske kan undvære 3 psykologtimer, siger formanden for Bruger­rådet, Vibeke Benn og tilføjer, at 40 procent af de psykiske sårbare også døjer med kroniske lidelser.
-Jeg gik selv i mange år og var isoleret. Jeg fik en pension, og så jeg sad og gloede ind i væggen i flere år. Jeg kunne ingenting, og jeg vidste ikke, at der fandtes muligheder for hjælp, fortæller Vibeke Benn.
Man er ikke i tvivl om, at man taler med en veluddannet kvinde. Vibeke Benn har blandt andet boet i Japan og undervist i japansk kunst.
-Man møder mange fordomme, ikke blandt psykisk sårbare, men mest udefrakommende. Det kan ramme alle, fastslår Vibeke Benn, der efter flere dødsfald i familien og en hård skilsmisse selv blev syg.
”Vendepunktet”, som er et tilbud, som Socialpsykiatrisk Center Nord-Vest tilbyder psykisk sårbare borgere i kommunen blev også et vendepunkt for Vibeke Benn. Her var der oplæg og foredrag med folk, som selv havde været i store livskriser. ”Vendepunktets kurser er baseret på Recoverytanken, som er er et menneskesyn, hvor man tror på, at mennesker i krise kan komme sig.
-Jeg har det godt lige nu, men det er ikke ensbetydende med, at jeg er rask, men arbejdet med andre ligesindede giver meget mening, siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top