Annonce
En tradition med masser af hjertevarme
Sommerfest-01-25-14.jpg
Peter Nejsum hældte kaffe op til Inger Mathiasen, Alli Eriksen og Irene Pedersen. Foto: Kaj Bonne.
Brønshøjs borgere støtter op om sommerfesten i Præstegårdshaven

Det er som at træde ind i en tidslomme, når der hver sommer bliver inviteret til sommerfest i Præstegårdshaven i Brønshøj.
De mange boder med alt fra lotterier til ”Det Munter Køkken” står som placeret de samme steder i haven, og de hjemmelavede lagkager og æbleskiver bliver frembragt efter de traditionsrige gamle opskrifter.
Brønshøjs Kirkes nye præst Peter Nejsum er meget begejstret for den tradition, han nu er blevet en del af.
-Det er virkelig sjovt at have stået og betragtet alt det arbejde, der bliver lagt i arrangementet. De sidste 14 dage op til sommerfesten, har der været livlig aktivitet i haven. Det er næsten som at træde tilbage i min barndom. Det er fantastisk, at en fest som denne stadigvæk afholdes, siger Peter Nejsum og fortæller at sommerfesten i Præstegårdshaven har eksisteret siden 1921.
Og Peter Nejsum lagde da også i sin velkomsttale vægt på, at han var glad for at haven kunne trække så mange mennesker, når der både er Folkemøde på Bornholm og VM i fodbold på TV.
Inger Mathiasen, Alli Eriksen og Irene Pedersen er da også nogle af de gæster, som har gjort det til en tradition at komme til festen.
-Der skal meget til før, jeg svigter. Der er mange, man kender, og så er der nogle, man kun møder den éne gang om året, fortæller Inger Mathiasen, der får kaffen serveret ved de rødternede duge af Peter Nejsum.
-Der kommer også mange af dem, der er vokset op i Brønshøj, men som ikke bor der længere. Det er en tradition, tilføjer Irene Pedersen.
Rundt ved de mange boder var der masser af aktivitet. På loppemarkedet var der masser af gode loppefund og over i hjørnet af haven, havde FDFérne gang i snobrødsbagning. Også formanden for Menighedssamfundet, Kirsten Andersen, havde travlt. Hun havde taget sin veninde Karin Leth-Olsen med, og sammen var de i gang med at klargøre flotte oksebøffer til grillen, lave kartoffelsalat og grønsalat til de spisende gæster.
– Vi regner nok med 400-450 serveringer bare i aften, fortæller Kirsten Andersen, der glæder sig til festen hvert år.
-Det er et samarbejde mellem FDF og Menighedssamfundet. Det er skønt at unge og gamle kan arbejde så godt sammen. Det giver et fantastisk sammenhold, forsikrer Kirsten Andersen og afslører, at man sidste år havde godt 3000 gæster i Præstegårdshaven på de to dage, som festen varede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top