AnnonceI Brønshøj spirer det
Et lokalt havenetværk blev først på året etableret for at få mere liv i haverne og mere snak over havelågerne, og den 15. juni, kl. 11-15 afholdes havefestival på Brønshøj Torv

– Vi ved, at der er mange rundt omkring på de små veje og i lejligheder med fantastiske haver og altaner og en enorm viden om og interesse for havedyrkning, fortæller Signe Voltelen, medstifter af netværket. Havenetværket ud­springer som en del af Landsforeningen Praktisk Øko­logisk arbejde med, at etablere lokale havenetværk. Det er dog ikke nogen forudsætning af man er medlem af Praktisk Økologi, eller at man har en økologisk have. – Vi vil gerne invitere alle ind. Det vigtigste for os et at skabe mere liv I haverne, forklarer Signe Voltelen, der selv arbejder med byhaver i sit professionelle virke.
Havenetværket har indtil videre mest eksisteret på de sociale medier, men den 15. juni springer netværket ud med en havefestival på Brønshøj Torv. Arrangementet er planlagt i samarbejde med Brønshøj-Husum Lokaludvalg, og er det lokale bidrag til den miljøfestival, der i år hedder ”Sharing Copenhagen”, og som hylder, at København er europæisk miljøhovedstad i 2014.

Mange muligheder
– På havefestivalen vil der være et hav af forskellige aktiviteter. Havesjov, plantebytte og workshops og guidede ture til lokale smukke, spiselige og vilde haver, inspiration til mad af havens urter, frøbombeworkshop, bier, høns, skurdørssalg og noget med saft og gran! I det hele taget en dag hvor man er velkommen til at være med, stille spørgsmål, bytte frø og planter og få mere viden om dyrkning og husdyrhold i byens haver, fortæller miljømedarbejder i Brønshøj-Husum Lokaludvalg, Jens Christian Elle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top