Annonce
Nyt fra Lokalhistorien
Lokalhistorisk Selskab har udgivet hæfte nr. 97 i sin imponerende og oplysende serie

Fire gange om året udsender Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslevhæftet ”Nyt fra Lokalhistorien” og udgav i maj nr. 97. Som sædvanlig indeholder hæftet interessante og spændende beretninger om emner fra bydelens historie.
Sonja Carlsen, der flyttede til Husum i 1933, fortæller i hæftet om sin barndom og livet ved ”Sløjfen”, som dengang var navnet på det, der i dag er Husum Torv. Hun boede med sin familie på Islevhusvej 6, hvor hendes far havde en taxa-forretning. Dengang var der grøfter på begge sider af vejen, og sporvogn nr. 5 havde endestation på torvet, hvor skinnerne dannede en sløjfe – deraf navet ”Sløjfen”.

Om Husumvolden og den lokale avis
Hæftet indeholder også en artikel om Husumvoldens arbejdsstyrke og lokalområdet i slutningen af 1880-erne. Arbejdet med anlæggelsen af Husumvolden satte sit præg på Husum-området, og gendarmerne (et militært korps med politiopgaver) havde til opgave at forhindre kedelige episoder mellem befæstningsarbejderne og den lokale befolkning samt lægge en dæmper på slagsmål og beruselse blandt arbejderne.
Helge Baun Sørensen fortæller i hæftet om Lokalhistorisk Selskabs overtagelse af samlingen af Brønshøj-Husum Avis fra 1926-2005, der fylder ikke mindre end 24 papkasser. Sammen med avisens arkiv med gamle sort-hvide billeder fik selskabets arkiv overdraget aviserne i forbindelse med avisens flytning i december sidste år til Søborg Hovedgade 119.
– Aviserne afspejler virkelighedsnært og klart omvæltningen fra det gamle hyggelige landsbysamfund til den myldrende forstad med et væld af nye butikker, forlystelser m.m. Alt kan følges i tekst og billeder i Brønshøj-Husum Avis, skriver Helge Baun Sørensen og kalder de gamle aviser for et historisk klenodie.
Yderligere oplysninger Lo­kal­historisk Selskab for Brøns­høj, Husum og Utterslev kan findes på hjemmesiden www.lokalhistorie-bhu.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top