Annonce
Brandsikkerhed i fokus
Brandindsats-Rayhan.jpg
Rayhan på 3 år nyder dagen og synes brandmænd er rigtigt seje. Rayhan vil gerne selv være brandmand når han bliver stor. Foto: Københavns Brandvæsen.
På årets markedsdag i Husum lancerede Københavns Brandvæsen en ny indsats, der har fokus på brandsikkerhed i Tingbjerg og Husum. Indsatsen blev til stor glæde for områdets børn kickstartet med både brandbiler, brandmænd og uddeling af hjelme til de små

Der er ingen tvivl om, at brandmændene fra Tomsgårdens Brandstation var populære på årets markedsdag. Med brandslukning og tændte sirener fik de hurtigt tiltrukket områdets børn og barnlige sjæle. Og Københavns Brandvæsen vil gerne endnu tættere på beboerne i Tingbjerg og Husum. Derfor iværksætter de nu i samarbejde med Tingbjerg-Husum Partnerskab en række tryghedsskabende og brandforebyggende initiativer, som skal gennemføres frem til 2016. – Vi vil meget gerne tættere på beboerne i området og fortælle dem om, hvordan man undgår ulykker, fortæller Frank Trier Mikkelsen, som leder projektet hos Københavns Brandvæsen.
Beboernes tryghed er vigtig
En af de vigtigste årsager til, at samarbejdet er blevet indgået, er, at beboerne i området skal føle sig trygge. – Vi vil gerne have, at så mange beboere som muligt ved, hvordan de skal handle i tilfælde af, at en ulykke skulle ske. Dette sikrer vi blandt andet ved at lære beboerne, hvordan de forebygger brande, og at de får redskaberne til at hjælpe sig selv og andre ved ulykker med brand og redning, fortæller Frank Trier Mikkelsen. Nogle af de konkrete initiativer vil i perioden blandt andet inkludere førstehjælpskurser og mulighed for at få installeret røgalarm i sin bolig.
Det er første gang Københavns Brandvæsen iværksætter en forebyggelsesindsats i et bestemt lokalområde. – Brandvæsenet har valgt at fokusere indsatsen i Tingbjerg og Husum for at fastholde den positive udvikling i området, der er kendetegnet ved, at der er mange lejeboliger og en del ældre beboere, som vi ved generelt er mere udsatte i forhold til brand. Desuden er der et velfungerende Partnerskab, som i forvejen har et veletableret netværk, hvilket gør, at vi kan nå ud til rigtig mange af områdets beboere, fortæller Frank Trier Mikkelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top