Annonce
Brønshøj seværdigheder med i en udstilling om Københavns oaser
utterslev-mose.jpg
Foto: Colourbox.
Mangler du oplevelser i sommervarmen i København, er der nu hjælp at hente. En stor udstilling midt i København skal sætte spot på hovedstadens grønne oplevelser og hemmelige oaser. Byhaver, vildmark, cykelsuperstier og et besøg i ’Evighedens Hus’. Mulighederne er mange i hovedstaden, og nu er 100 af de mest spændende af slagsen foreviget i […]

Mangler du oplevelser i sommervarmen i København, er der nu hjælp at hente. En stor udstilling midt i København skal sætte spot på hovedstadens grønne oplevelser og hemmelige oaser.
Byhaver, vildmark, cykelsuperstier og et besøg i ’Evighedens Hus’. Mulighederne er mange i hovedstaden, og nu er 100 af de mest spændende af slagsen foreviget i fotografier og samlet midt i København på Nytorv i gadeudstillingen ’Københavnergrøn’, som skal inspirere københavnere og turister til at drage nytte af de mange tilbud.
I Brønshøj er Utterslev Mose og Degnemosen med som seværdige grønne oaser.
Bag udstillingen står foreningen By&Natur, som ønsker at sætte fokus på de steder i byen, der højner livskvaliteten for byens borgere og besøgende på en positiv og inspirerende måde. Foreningen har bedt Life Exhibitions om at stå for udførelsen af projektet. Folkene bag har tidligere stået bag udstillinger som ’Jorden set fra Himmelen’ og ’100 Steder at huske før de forsvinder’, og nu er det altså hovedstadens grønne tilbud, der bliver sat i fokus. Enhedslistens teknik- og miljøborgmester Morten Kabell er glad for, at der bliver stillet skarpt på Københavns mange perler:
-Vores by har så meget at byde på, som er frit tilgængeligt. Havnebassiner, skateparker, grønne parker og generelt udeliv mellem asfalt og græstæpper som det kan opleves på Sønder Boulevard. Udstillingen her kan ikke undgå at komme med gode ideer, uanset hvor godt man kender hovedstaden, lyder det fra Morten Kabell.
Og borgmesteren ser gerne, at endnu flere, københavnere som turister, får glæde af byens mange perler:
-Vi gør alt, vi kan for at skabe byrum, som byens brugere kan lide at være i. Vi skaber vilkårene for en mere levende by, for det forhøjer livskvaliteten hos borgerne og skaber også en mere tryg by. Jo flere der bruger byens mange rum, jo bedre, understreger Morten Kabell.
Udstillingen vises på Nytorv nu og flyttes i begyndelsen af august til Højbro Plads, hvor den vises frem til efter skolernes efterårsferie. Der er også mulighed for at studere de mange muligheder hjemmefra via hjemmesiden københavnergrøn.dk, hvor alle glæderne også er sat ind på et kort. Hjemmesiden er både lavet på dansk og på engelsk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top