Annonce
Copenhagen Jazzfestival kommer til Brønshøj
jazz-i-Brønshøj.jpg
Foto: Pressefoto.
I disse dage er hele København fyldt med musik, for den årligt tilbagevendende Copenhagen Jazzfestival står på programmet – og i år kommer festivallen sandelig også til Bellahøj! På torsdag d. 10. juli kl. 20.00 byder Bellahøj kirke nemlig på en helt gratis festivalkoncert med Sarah Elgeti Quintet. Den tyskfødte saxofonist og fløjtenist, Sarah Elgeti, […]

I disse dage er hele København fyldt med musik, for den årligt tilbagevendende Copenhagen Jazzfestival står på programmet – og i år kommer festivallen sandelig også til Bellahøj!
På torsdag d. 10. juli kl. 20.00 byder Bellahøj kirke nemlig på en helt gratis festivalkoncert med Sarah Elgeti Quintet. Den tyskfødte saxofonist og fløjtenist, Sarah Elgeti, der bl.a. har modtaget Holbæk Jazzpris, har komponeret og arrangeret hele kvintettens repertoire. Musikken er nutidig jazz, der forener det lyriske udtryk med det pågående og ekspressive. Tilsammen udgør numrene en meget personlig historie, der tager udgangspunkt i hendes opvækst i det tidligere DDR. Rastløsheden der fulgte i kølvandet på de voldsomme omvæltninger i forbindelse med murens fald startede en odyssé, der bl.a. førte hende til Tyrkiet og senere til Danmark.
De mange forskelligartede indtryk fra disse rejser afspejler sig i kvintettens stilistiske bredde: Fra vemodsbløde ballader over groovy latin til bebopinspirerede swingnumre tilsat et krydderi af skæve taktarter og funky islæt. Musikkens spændvidde understreges yderligere af de forskellige kombinationer af blæseinstrumenter, sopran, alt, tenor og barytonsaxofon samt tværfløjte.
”Sarah Elgeti er det seneste danske vidunder, der er sprunget ud på den internationale scene”
Dette citat er bare ét af de mange entusiastiske presseudsagn, Sarah Elgeti Quintet har modtaget – ikke mindst i forbindelse med udgivelsen af albummet ”Into the Open”. Pladen blev nomineret til en Danish Music Award i kategorien Årets Nye Danske Jazznavn og derudover valgt til månedens CD-udgivelse af Dansk Musikerforbund. Siden udgivelsen af ”Into the Open” har kvintetten spillet et hav af koncerter og begejstrede anmeldelser er væltet ind fra nær og fjern.
Der venter kort sagt en stor oplevelse i Bellahøj kirke på torsdag. Man kan vælge at starte aftenen allerede kl. 17.30, hvor det første af sommerens Grill & Gud-arrangementer løber af stabelen. Først en lækker grillmiddag ude i det fri (hvis vejret driller serveres der indendørs) og derefter en kort aftengudstjeneste i kirken kl. 19.00 ved sognepræst Peter Møller Jensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top