Annonce
I weekenden slippes hestekræfterne løs på Bellahøj
Classic-Car-Park_Photo-Credit_Torben-Stenkilde.jpg
Sidste års udstilling af klassiske biler på Bellahøj, da der for første gang blev afholdt CHGP i bydelen. Foto: Torben Stenkilde.
Copenhagen Historic Grand Prix (CHGP) den 2.-3. august er en fartfestival for hele familien, og weekendens program byder på historisk racerløb kombineret med familieaktiviteter, udstillingsområde og to ekstraordinære seværdigheder i form af en ægte Formel 1 racer fra Ferrari, og en WRC rallybil med 450 hk.

Den er noget ganske særligt, den Ferrari Formel 1-racer publikum og gæster til Copenhagen Historic Grand Prix kan opleve hos Formula Racing på Bellahøj Parks udstillingsområde. Kørt af Michael Schumacher, den syvdobbelte verdensmester, i sæsonen 2005. Under det røde motorcover ligger én af de mest fascinerende Formel 1-motorer nogensinde fabrikeret hos Ferrari. En V10-motor på 3-liter med en effekt på 865 hk.
Copenhagen Historic Grand Prix er en non-profit organisation, og alle indsamlede midler fra velgørenhedsarrangementet Race for Riget, doneres ubeskåret til Rigshospitalets BørneUngeProgram. Race for Riget er publikums chance for at komme helt tæt på de professionelle racerkørere, og i weekenden er det muligt at købe en køretur som passager ved siden af en professionel racerkører i nogle af de mest attraktive sportsvogne der findes. Billetter til Race for Riget købes i løbsweekenden på Bellahøj Park i Rytterområdet benævnt R2, eller i forsalg på hjemmesiden www.chgp.dk.

Motorløb, opvisningskørsel og udstilling
Foruden de mange historiske motorsportsklasser og publikumshittet Royal Pro/Am, vil tilskuerne til Copenhagen Historic Grand Prix også kunne opleve opvisningskørsel i historiske rallybiler fra perioden midten af 1960’erne til 1980’erne. På Bellahøj Park vil bilikoner som Porsche 911 og Toyota Corolla simulere en rallyprøve med stående start.
I en anden opvisningsklasse vil DMU (Dansk Motorcykel Union) markere deres 100 års jubilæum med et stort felt af mere end 50 klassiske racermotorcykler dér, når de ikke kører løbssimulering, vil være samlet i en fælles ryttergård for at publikum kan komme helt tæt på nogle af fortidens mest fascinerende motorcykelmærker.

”Dengang farfar var dreng”
Til dette års CHGP vil udstillingen ”Dengang farfar var dreng” inkludere mere end 300 biler fra bilimportører og forhandlere, men i modsætning til en traditionel biludstilling, er der her tale om en historisk fortælling af hvert mærkes evolution gennem tiden.
Desuden markerer DVK (Dansk Veteranbil Klub) deres 60 års jubilæum ved CHGP, og dette fejres med en unik og særdeles enestående samling af iøjefaldende og sjældne veteranbiler. Helt tilbage fra 1913 og frem til de glade 60’er, vil besøgende på DVK’s standområde få en særlig historisk oplevelse.
I Historic Car Park, beliggende i parken bag Restaurant Bellahøj, er der åbent for alle der kommer i en bil ældre end 1985. Parkering kræver en gyldig adgangsbillet til CHGP, men der skal ikke reserveres plads, først til mølle gælder, og der plads til godt 600 biler.

En fest for hele familien
Copenhagen Historic Grand Prix skal være en fest for hele familien. Derfor emmer hele området af børne- og familieområder med mange spændende aktiviteter, og der findes store græsarealer med opsatte bænke, hvor det vil være muligt at nyde frokosten eller bare slappe af, mens børnene leger.
Protektor for arrangementet, der er Danmarks største motorbegivenhed, er H.K.H. Prins Joachim.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top