AnnonceJeg gør ikke noget halvt
Filminstruktør-03-27-14.jpg
-Jeg går på andet år på Filmskolen Station Next og jeg håber, at jeg på et tidspunkt kommer ind på Den Danske Filmskole, fortæller William Dinesen. Foto: Kaj Bonne.
William Dinesen fra Brønshøj vandt forleden en pris ved Nordic Youth Film Festival i Tromsø i Norge med sin kortfilm ”Flush”

Det var ellers fodbolden, der optog al Williams fritid. Som så mange andre drenge havde han drømmen om at blive professionel fodboldsspiller, men på et tidspunkt da han kom i 9. klasse indså han, at der nok alligevel ikke ville være de store chancer for at drive sporten så vidt.
-Jeg droppede fodbold fra den ene dag til den anden. Jeg er sådan en type, der går all in. Og jeg var da heller aldrig i tvivl om, hvad jeg så ville kaste mig over, fortæller William, der begyndte på Filmskolen Station Next i Advedøre, hvor han nu har gået i to år og har brændt sig helt varm på at blive filminstruktør.
Kærligheden til film har altid været stor, og det er en interesse han også har dyrket med sin familie. Flere måneders hård slid resulterede så for nylig i en pris til Williams kortfilm ”Flush” i kategorien for unge under 18 år.
– Det er en 7 minutter lang film uden dialog, og den er baseret på en sand historie. Det er en kærlighedshistorie som udspiller sig på et toilet, hvor en mand og en kvinde sidder i hver sin bås, og hvor hendes læbestift pludselig triller ind i båsen til manden, fortæller William, der selv har skrevet manuskriptet og castet skuespillere.
-Det har været en fantastisk proces, og jeg er helt sikker på, at det er den vej, jeg vil gå. Det er fedt at lave film og skrive historier, og det er da også det, som den 17-årige gymnasieelev fra Nørre G kommer til at bruge sin sommerferie på.
-Jeg skal i biffen og se masser af film, og så har jeg flere historier, som jeg skal arbejde videre på. Lige nu er det et manuskript om det gode festliv blandt unge mennesker. Jeg synes, der er så meget fokus på det negative ved ungdommens festliv, siger William Dinesen, der ikke lægger skjul på, at hans store drøm er at blive et godt navn.
-Jeg håber, da at jeg en dag kan leve af at lave film og oven i købet blive rig af det, siger han efterfulgt af et stort grin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top