Annonce
Mange biluheld på ferien
Mange-biluheld.jpg
Foto: Colourbox.dk
Hver sommer tager hundredtusindvis af danskere på bilferie for at få en dejlig ferieoplevelse med familien. Men der kan hurtigt gå skår i glæden, hvis man pludselig står i vejkanten med en ødelagt bil og ikke har styr på sine forsikringer

Mange af os tænker nok, at uheld og skader kun sker for andre bilister, som ikke passer ordentligt på. Men tal fra Falck og SOS Autohjælp viser, at der alene i 2012 var 11.000 danskere, der oplevede motorstop på ferien i juli og august måned. Og ud af samtlige nødopkald var omkring ti procent involveret i et trafikuheld.

-Selvom de fleste danskere kører pænt, så kan man aldrig gardere sig mod uheld, andre bilister eller blot, at bilen simpelthen giver op. Da man typisk kører mange kilometer under en bilferie, så stiger risikoen for problemer med bilen tilsvarende, fortæller Lise Agerley fra Alka.
Derfor skal man altid have styr på sin bilforsikring og den dokumentation, som skal med på turen, så bilferien kan nydes i ro og mag. Med en kaskoforsikring er man både dækket, hvis man er ansvarlig for at påføre andre skader, eller selv står tilbage med en ødelagt eller stjålet bil. Forsikringen dækker ikke kun i Danmark, men også i andre lande.

Hav det grønne og røde kort klar
Hvis uheldet er ude, så er det vigtigt at have de rigtige dokumenter med i bilen, så man minimerer besværet og kan komme så hurtigt videre som muligt. Det grønne kort beviser, at du er ansvarsforsikret, men kræves primært i lande uden for EU. Det er til gengæld meget vigtigt, at man altid får en kopi af modpartens grønne kort, hvis man er ude for et uheld i et af de lande.
Det røde sos kort hjælper dig midt virvaret, så du får den rette hjælp som fx vejhjælp på ulykkestedet, udlejningsbil eller måske hjemtransport, hotel m.v. man kan med fordel downloade det røde sos servicekort som app, så man ikke behøver at tænke på papirer, men altid har nem adgang til hjælpen.
-Hvis man står midt i et andet land og ikke helt er klar over, hvad der er sket, så kan man nemt blive forvirret. Derfor er det vigtigt at have alle papirer i orden, så man hurtigt kan komme ud af den ubehagelige situation og videre med det, man var i gang med – nemlig at holde ferie, siger Lise Agerley.

Lej bilen hjemmefra
Hvis du ikke er på bilferie, men derimod har tænkt dig at leje en bil på rejsen, så er det vigtigt, hvilken forsikring den lejede bil kommer med. Sørg for at spørge udlejeren om papirer på bilen, så du er sikker på, at den kommer med en ordentlig forsikring, der dækker alle typer skader. Samtidig er det en god ide at gå en runde om bilen, så du ikke kommer til at hæfte for skader, der allerede er påført bilen.
-Når det kommer til skader på lejebiler, er der ingen kære mor. Det er dit eget ansvar at sørge for, at forsikringen dækker både ansvar og kasko. Derfor kan det være en god ide at leje bilen hjemmefra, så du har god tid til at sætte dig ind i forsikringsbetingelserne – og kan undgå at stresse over det på rejsen, forklarer Lise Agerley.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top