AnnonceOm skulpturen ”Den granskende Pige”
Jeg har med stor interesse læst EF´s indlæg om de lysende sten, og den påbegyndte sammenkædning af området Korsager Allè/ Kobbelvænget, og her kom jeg i tanker om en fin mail jeg for nylig modtog fra en klog mand her fra området. Jeg tillader mig at citere hvad han skrev: ”Den ene erindring trækker den […]

Jeg har med stor interesse læst EF´s indlæg om de lysende sten, og den påbegyndte sammenkædning af området Korsager Allè/ Kobbelvænget, og her kom jeg i tanker om en fin mail jeg for nylig modtog fra en klog mand her fra området. Jeg tillader mig at citere hvad han skrev:
”Den ene erindring trækker den næste med. Hukommelsen er et chatol med mange skuffer.
Nogle af skufferne binder lidt, hvis de længe ikke har været åbnede.”
Jeg har tidligere haft et indlæg i Brønshøj-Husum Avis om den granskende pige, og den lille sammenkomst på hjørnet af Korsager Allé i anledning af skulpturens afsløring i 1934. Det var ingen tilfældighed, at denne lille granskende pige blev sat netop her ved vejen, som førte mod den helt nye Husum Skole, og skulpturen blev sikkert betalt af husumborgere. Der var dengang en gruppe meget aktive og gavmilde mennesker i bydelen. Allerede dengang blev Kobbelvænget planlagt.
Om den granskende pige var et bestillingsarbejde, ved jeg ikke, men der var en mening med den. Den er jo en gave fra tidligere husumborgere til lokalsamfundet og ikke bestemt for det sted den er placeret i dag (p.t. Møllegade på Nørrebro).

1 kommentar om “Om skulpturen ”Den granskende Pige””

 1. Ole Rensbro siger:

  Selvfølgelig skal denne omtalte skulptur retur til Husum, det må Frank jensen sørge for.
  Noget andet er, at nu er nok nok.
  De fleste af os der bor i Nord Husum, og tæt på Tingbjerg kan ikke genkende omdømmet af vores boligområde.
  Her er fredeligt, mange hilser på hinanden eller smiler til hinanden, og vi ser sjældent farlige dårlige borgere, her er stille og roligt.
  Her ikke noget at være bange for, jeg har aldrig følt mig utryg siden jeg med min familie tilflyttede området i november sidste år.
  Vi bor tvært imod i et af Københavns bedste bolig områder, her ler uft mellem bolighusene og vi bor tæt på naturområdet ved den gamle vold og tæt på Utterslev mose.
  Så Brønshøj og Syd Husum, stop venligst med at give os et dårligt omdømme,
  og I er meget velkommen til at komme på besøg i vores dejlige boligområde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top