AnnonceReform af sygedagpenge gavner den syge og virksomhederne
Der er mindst to gode ting at sige om ændringerne i sygedagpengesystemet, som vi lige har vedtaget her på Rådhuset. Den sygemeldte får en bedre økonomisk sikkerhed, og virksomhederne kan se frem til at få den sygemeldte medarbejder hurtigere tilbage i arbejde. Hertil kommer at virksomhederne kan forvente mindre papirarbejde, mens den syge borger vil […]

Der er mindst to gode ting at sige om ændringerne i sygedagpengesystemet, som vi lige har vedtaget her på Rådhuset. Den sygemeldte får en bedre økonomisk sikkerhed, og virksomhederne kan se frem til at få den sygemeldte medarbejder hurtigere tilbage i arbejde. Hertil kommer at virksomhederne kan forvente mindre papirarbejde, mens den syge borger vil opleve, at kommunen bliver bedre til at forklare om forløbet på sygedagpenge.
Noget af det, jeg glæder mig mest over ved reformen er, at vi får den sygemeldte hurtigere tilbage i sit arbejde. Det er et stort tab for den enkelte og for samfundet, når vi af den ene eller anden grund bliver syge i længere tid. Vi vil jo allerhelst bare tilbage til vores normale tilværelse og gå på arbejde som vi plejer. Det er i det lys, reformen skal ses. Ikke for at presse de syge borgere i vores by, men for at sætte ind med ressourcerne der, hvor der er størst brug for dem. Det gavner den enkelte borger, det gavner arbejdspladsen og det lægger i sidste ende mindre pres på de offentlige udgifter. Samtidig målrettes ressourcerne i stedet mod de sygemeldte, der har risiko for at være syge i længere tid. Jeg ser derfor frem til at planerne bliver ført ud i den kommunale virkelighed om et halvt års tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top