AnnonceRejser den forkerte vej
Mulles-Thehus-27-14.jpg
Kamilla fra Mulles Thehus rejste altid til Tyrkiet som barn. I dag rejser hun mod minus 30 grader nordpå. Foto: Kaj Bonne.
Kamilla søger hvaler og isbjørne

Mange danskere hungrer efter sol og sommer i sydens sol og varme, men for ejeren af Mulles Thehus i Brønshøj Kamilla Kabakci, forholder det sig anderledes. Hun rejser nordpå og søger kolde temperaturer, isbjørne og hvaler, selvom de fleste i hendes omgangskreds søger sol og mere eksotiske dyrearter.
”Det startede med at min mor var på Grønland på et kursus. Hun ringede hjem og sagde, at jeg simpelthen var nødt til at opleve landet,” fortæller Kamilla Kabakci. Grønland blev første rejse nordpå i 2005, og Kamilla var solgt.

Kulden blev vanedannende
Sammen med moren begyndte hun at planlægge flere rejser til de nordlige breddegrader, og selvom kæresten og vennerne ikke forstod et pip, så blev rejserne vanedannende og gik fra oplevelse til hobby.
”Vi blev bidt af det hele. Kulden, naturen, dyrene. Vi begyndte at læse om stederne og finde nye steder nordpå med spændende natur og dyreliv,” fortæller Kamilla, der indtil videre har rejst på både Grønland, Nordnorge og Lapland. Derudover er et af de fortrukne steder Svalbard, en norsk øgruppe i den arktiske klimazone – et af de nordligste landområder i verden.
”Der er fantastisk. Første gang vi tog til Svalbard var det for at se isbjørne. Men i taxaen fra lufthavnen fik vi at vide, at det var sjældent, man faktisk så dem der. Det var ikke så fedt, da vi lige havde rejst en del timer, ” griner Kamilla. Men der var mange andre oplevelser, og det er både naturen, roen og dyrelivet, der driver Kamilla nordpå.
”En af de helt specielle ting ved Svalbard er, at alle huse og biler står åbne ,og nøglerne ligger fremme. Alle skal kunne flygte, hvis der pludselig kommer en isbjørn.”

Nordlys og Isbjørnenes hovedstad
”Det at opleve Nordlyset er noget af det bedste, jeg har med mig fra rejserne. Det er helt fantastisk at kigge på de farver, der er henover himlen. Jeg har været heldig mange aftener i træk,” fortæller Kamilla.
Næste tur går til Canada, hvor Kamilla og hendes mor sikrer sig udkig til isbjørne. De skal nemlig besøge den såkaldte isbjørne-hovedstad Churchill, hvor isbjørnene tre uger om året venter på at vandet fryser til is, så de kan vandre videre.
Mor og datter rejser cirka to gange om året
”Vi møder mange sjove mennesker på vores ture. Sidst mødte vi for eksempel en hajdykker, som vi blev inspireret af,” fortæller Kamilla. Indtil videre er det dog stadig kulden, der står hjertet nær. Kamilla kan sagtens undvære turen til sydens sol og varme. Hun soler sig gerne i midnatssolen nordpå, mens hun drømmer om at åbne sit eget sted på Svalbard.
”Måske et værtshus, et thehus – eller en kombination,” griner Kamilla.

Om Kamilla Kabakci:
I starten af juni åbnede Kamilla Kabakci ”Mulles Thehus” på Frederikssunds-vej 164 i Brønshøj. Thehuset er fyldt med alverdens lækkerier indenfor the. Udover the sælger Mulles Thehus også de skønneste krus, kander og glas. Kamilla elsker nemlig både the og brugskunst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top