AnnonceTour de Bystævneparken skudt i gang
bystævnet3.jpg
Det bliver ikke den sidste tur på duocyklen for Hans Wullum fra aktivitetscenteret. Foto: Per Sørensen.
Forrige lørdag startede verdens hårdeste cykelløb – Tour de France, og forleden startede Bystævneparken ligeledes deres hårdeste cykelløb Tour de Bystævneparken. Der var fyldt godt op langs ruten med klappende beboere, der var forsynede med kølig champagne og isvafler, mens husmusikanten, Tore, spillede Evergreens på sin guitar. De næste tre uger vil de fire plejehjem […]

Forrige lørdag startede verdens hårdeste cykelløb – Tour de France, og forleden startede Bystævneparken ligeledes deres hårdeste cykelløb Tour de Bystævneparken. Der var fyldt godt op langs ruten med klappende beboere, der var forsynede med kølig champagne og isvafler, mens husmusikanten, Tore, spillede Evergreens på sin guitar.
De næste tre uger vil de fire plejehjem Egebo, Poppelbo, Lærkebo og Pilehuset se, hvor mange kilometer de har i benene og dyste om en vandrepokal og en gedigen eftermiddags kaffearrangement med Baileys.
-Motion bliver sjovere, når man gør det sammen med nogen. Det betyder meget for det sociale, og det at beboerne kan knytte venskaber og netværk på tværs af plejehjemmene. Cyklingen kan også være et supplement til den daglige træning hos fysioterapeuterne, og så får beboeren også noget frisk luft, fortæller centerleder Susanne Christensen, der også opfordrer de pårørende til at tage med ud på en cykeltur.
Bystævneparken har otte duocykler, 2 trehjulede og en rickshaw, som beboerne kan benytte sig af, og i dagens anledning var der indkøbt nye cykelhjelme og t-shirts. Plejehjemmene fik hver deres farve.
Dagens etape lød på én kilometer rundt om Bystævneparken. Yvonne Hansen fra Egebo, var en af dagens mest ihærdige cykelister, og hun tog turen flere gange.
-Det er dejligt at være ude, og jeg cykler gerne hver dag. Det gør jeg alligevel i fysioterapien, fortæller Yvonne Hansen, der havde smil på hele vejen og var den, der satte tempoet, hvilket gjorde hendes hjælper godt forpustet.
Også Hans Wullum på 89 år var spændt på at komme ud på en cykeltur.
-Jeg har ikke cyklet de sidste 50 år, men da jeg var yngre cyklede jeg fra Istedgade til Kastrup hver dag, og jeg tror da, jeg kommer til at tage flere ture over de næste 3 uger, fortæller Hans Wullum, der kommer fra Aktivitetscenter Brønshøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top