AnnonceBorgere over 65 år søges til it-projekt
ldre-og-it-1.jpg
Også lidt ældre kan have stor glæde af den digitale verden. Og nu er der mulighed for håndfast kommunal hjælp. Foto: Københavns Kommune.
Det er normalt ingen hindring at være oppe i årene eller aldrig at have brugt en computer før

Hvis man blot har lysten til at lære, så kan et nyt etårigt forsøgsprojekt i Københavns Kommune måske være interessant.
I ét år kan ælde borgere låne en brugervenlig computer af Københavns Kommune og få den stillet op i sit eget hjem. Computeren er designet til nybegyndere og er derfor nemmere at bruge end almindelige computere. I hele projektperioden ydes støtte og hjælp bl.a. via hjemmebesøg, og et læringsforløb, der passer til den enkeltes ønsker og behov. – Vores mål med projektet er at se, om en brugervenlig computer kan hjælpe seniorer med gåpåmod og lyst til at lære, hvordan de f.eks. skriver e-mails til deres børnebørn eller læser dagens nyheder direkte på pc’en, fortæller projektleder Annika Hyllemose Larsen.

Første erfaringer fra pilotprojekt er indsamlet
Allerede den 1. juli 2014 startede et to-måneders pilotprojekt med de første 10 borgere.
– Mine børnebørn har ofte beklaget sig over, at de ikke kunne sende billeder til mig fra deres ferier, fordi jeg ikke havde en computer, men jeg har selv altid tænkt, at jeg ikke ville have sådan et monstrum i mit hjem, fortæller 82-årige, Birte Lykkegård fra Vanløse, der dog efter at være blevet gjort opmærksom på projektet af sin hjemmesygeplejerske alligevel valgte at tilmelde sig. – Nu skriver jeg sammen med mit barnebarn flere gange om ugen, og jeg ved meget mere om, hvad der sker i hendes liv. Jeg er næsten blevet helt afhængig af den og kigger hver morgen, om der er kommet ny post til mig, fortæller Birte Lykkegård efter at have været med i projektet i godt én måned.
En anden, der i dag er glad for at have tilmeldt sig projektet, er 89-årige Ellen Madsen: – Jeg er blevet meget overrasket over alle de ting, man faktisk kan med en computer, som jeg aldrig havde vidst før, fortæller hun og fortsætter: – Hvis jeg bare tager én ting ad gangen i mit tempo, så kan jeg faktisk godt finde ud af det, og ellers hjælper de mig jo.

Lysten til at lære er drivkraften
For at deltage i projektet er der ikke krav til it-kendskab på forhånd, da både læringsniveau og tempo tilpasses den enkelte. Det vigtigste er lysten til at lære, lidt gåpåmod og nysgerrighed efter at prøve kræfter med noget nyt.
Tilmelding til projektet sker til projektleder Annika Hyllemose Larsen på tlf.: 21 17 13 84.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top