Annonce
Brønshøj er med til at skabe grønne arbejdspladser
Studenter-nørre-g-Morten-Kabell-77.jpg
Foto: Brian Lindberg Jensen.
Det skal være lettere for københavnerne at sortere deres husholdningsaffald, for genanvendelse kommer både klimaet og alle, der bor og arbejder i Hovedstaden til gode, mener teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL). Derfor glæder det ham, at beboerne i Brønshøj siden august 2013 har indsamlet 12 tons plastik, som på sigt skal blive til nye […]

Det skal være lettere for københavnerne at sortere deres husholdningsaffald, for genanvendelse kommer både klimaet og alle, der bor og arbejder i Hovedstaden til gode, mener teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL). Derfor glæder det ham, at beboerne i Brønshøj siden august 2013 har indsamlet 12 tons plastik, som på sigt skal blive til nye plastikprodukter.
Det sker som et led i et samarbejde mellem kommunen og bl.a. Arla Foods om at øge genanvendelsen og forhåbentlig på sigt skabe grønne arbejdsplader i Danmark, og teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) glad for projektet:
-Vi kan se, at borgerne gerne vil sortere, hvis vi giver dem muligheden for det. I Brønshøj har beboerne sorteret 9 % mere, end vi i Teknik- og Miljøforvaltningen havde forventet. Det tegner rigtig godt, siger han.
Plastindsamlingen er en det af projektet Plastic Zero, som er et europæisk samarbejde mellem bl.a. byer, universiteter og virksomheder. København har et mål om at sortere 15.000 ton plast i 2018, og derfor forsøger kommunen at finde de bedste metoder til at sortere og anvende genbrugsplast.
Når det bliver genanvendt, kan plastik bl.a. blive brugt til de spande til farligt affald, som findes på sygehuse. Håbet for fremtiden er, at den slags produkter vil blive produceret i Danmark.
-Som det er nu, sender vi vores plastikaffald til Tyskland, men når København er oppe i fulde omdrejninger håber jeg, at vi kan indsamle så meget plastik, at vi kan etablere et anlæg i Danmark og dermed skabe grønne arbejdspladser herhjemme, siger Morten Kabell.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top