Annonce
Brønshøj Folkedanser Forening byder op til dans
BFF.jpg
Brønshøj Folkedanser Foreningen på tur til Hammershus på Bornholm. Foto: Tina Larsen.
Første onsdag i september genoptages de ugentlige danseaftener i Brønshøj Folkedanser Forening (BFF). Dansen foregår på Brønshøj Skole, Klintholmvej 5, fra kl. 19.30 til 21.20. Skolen ligger et svingom fra Brønshøj Torv, så der er gode busforbindelser til skolen. Hvorfor danse folkedans? Folkedans er festlig og fornøjelig – en sjov og livsbekræftende form for motion. […]

Første onsdag i september genoptages de ugentlige danseaftener i Brønshøj Folkedanser Forening (BFF). Dansen foregår på Brønshøj Skole, Klintholmvej 5, fra kl. 19.30 til 21.20. Skolen ligger et svingom fra Brønshøj Torv, så der er gode busforbindelser til skolen.

Hvorfor danse folkedans?
Folkedans er festlig og fornøjelig – en sjov og livsbekræftende form for motion. Danseglæden er en vigtig faktor – og alle kan være med, unge som gamle, par, singler, begyndere og øvede på samme hold. Vi hjælper hinanden og finder sammen om udfordringerne. Vi danser i almindelig daglig tøj. De festlige dragter benyttes kun ved særlige lejligheder.
Der danses pardanse kredsdanse, kvadrilledanse m.m. til vals, polka og andet godt musik. Der er lagt et stort arbejde i at få indsamlet og beskrevet de gamle danse og musikken hertil. I tilgift giver det os et indblik i, hvordan tidligere generationer morede sig, når dansen udfoldede sig.

Dans og sang til levende musik
Dansen i BFF sker under ledelse af Anders Nielsen, som forstår at give viden og erfaring videre. Og vigtigt: Vi danser til levende musik. Fra denne sæson spiller Vibeke Lind på violin og Morten Nygaard Pedersen på harmonika. En danseaften afsluttes altid med en sang fra folkedansernes sangbog. Det sætter et stemningsfuldt punktum for aftenen.

Meget mere end en ugentlig danseaften
Selvom de ugentlige danseaftener tæller mest, sker der meget andet i foreningen. Man kan godt danse i BFF som kursist, dvs. uden at være medlem af foreningen, men så går man glip af de andre aktiviteter, et medlemskab giver mulighed for. Foreningen holder 2 årlige balaftener – efter gammel tradition kaldet legestuer. Vi holder også en medlemsfest og julestue. Inden den nye sæson starter, arrangerer festudvalget en skovtur, som kun festudvalget kender programmet for på forhånd.
Der er også mulighed for at deltage i arrangementer i andre foreninger i Region Hovedstaden – ja over hele landet for den sags skyld.
BFF deltager som medlem af Landsforeningen Danske Folkedansere i Landsstævner og hvert tredje år i et nordisk stævne – Nordlek. I år blev Landsstævnet holdt i Frederikshavn, og til næste år holdes Nordlek i Viborg. I år deltog nogle medlemmer desuden i Dansefestival på Bornholm. BFF har en venskabsforening i Østrig, som vi sidst besøgte i 2011.

Kom og prøv det gratis
Alle er velkommen til at prøve at danse med gratis et par gange. Tag en dansepartner med eller kom alene. Men pas på: Det er vanedannende – for man bliver i godt humør og får god motion for både krop og sjæl.
Se mere om foreningen og de forskellige aktiviteter på www.brhff.dk – eller kontakt Bente Bang (formand) tlf. 40116834 eller Karen Thune (kasserer) tlf. 28351943.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top