AnnonceDe ældre sparker sig til et bedre helbred
fodbold-billeder-4-013.jpg
Inde-fodboldholdet har netop taget hul på den nye 2014-15 sæson. Alle er velkomne, uanset erfaring, spillestyrke eller nationalitet. Holdet spiller hver tirsdag fra kl. 12-14 i ideelle omgivelser i Voldparkens sportshal. Interesserede kan få flere oplysninger på tlf. 38 744 384. Foto: Johnny Nilton.
Indefodbolden for pensionister i sportshallen ved Energicenter Voldparken er en stor succes og bryder med en kedelig tendens i bydelen

-Hvis der er nogen, der i moden alder har lyst til at røre sig, løbe lidt, sparke lidt, motionere efter bedste evne, så er de meget velkommen. Man behøver ikke at være nogen Michael Laudrup, man kan komme med to venstreben, blot viljen og lysten er til stede.
-Vi bruger en masse energi, vi får et bedre helbred og livslyst, og så har vi det for resten også ganske hyggeligt. Efter fodbolden kommer hele verdenshistorien til debat under hyggelige former, siger lederen af Ældresagen og Energicenter Voldparkens Senior-indefodbold, Thorkil Thomsen. Og den direkte anledning er de meget deprimerende tal, der forleden blev offentliggjort om Brønshøj-Husum borgernes sundhedstilstand. Undersøgelsen viser, at på flere områder indtager Brønshøj-Husum i region Hovedstaden en lidet flatterende bundprop f.eks. når det handler om flest rygere, moderat overvægtige og fysisk inaktive.
Til gengæld viser den store undersøgelse, samlet i Sundhedsprofilen for regioner og kommuner, at der er lyst og vilje til forbedringer i nærområdet.
-Der findes blandt borgerne en stor motivation for at komme af med de dårlige livsstilsvaner, fortæller Su­san­ne Sørensen, projektleder og tilknyttet Forebyggelsescentret Vanløse-Brønshøj-Husum.
-Det lyder da ikke hverken særlig positivt eller moderne, at vi i området har så negative resultater. Her i Inde-fodbold for Pensionister kan vi med stor sikkerhed yde en hjælpende hånd, tilføjer Thorkil Thomsen. Udvirke at deltagerne får et bedre liv. Holder op med at ryge, bliver mere aktive, mere livsoptimistiske, får bedre kondition, mere velvære og kommer til at opleve mindre almen sygdom.
-Kurset eller fodbolden har nu kørt i to år, og med mellemrum og efter en skemaplan har vi spurgt vore spillere, efter deres lægebesøg, om deres tilstand og lægens udtalelser. Over en bred front har der været forbedringer. Det er måske ikke den helt store videnskabelige undersøgelse, men lægelig udsagn, sund fornuft og almen logik hjælper ofte en hel del. -Jeg vil sige, at holdet som gruppe er en god bekræftelse på påstanden om en sund sjæl i et sundt legeme. Og at sport og motion giver større velvære og forlænger livet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top