Annonce
Genbrugshjem i Brønshøj
Boligprogram-04-33-14.jpg
-Det jeg er blevet mest glad for er køkken og bad, siger Lærke. Foto: Kaj Bonne.
Torsdag 14. august kl. 20.00 skyder TV 2 nyt boligprogram i gang

For halvandet år siden købte familien Nordentoft en villa fra 30érne i Brønshøj. De flyttede ind i et hus, der på det nærmeste ikke var blevet rørt ved siden. Alt trængte til en kærlig hånd. Og da husets herre Jacob Nordentoft så en annonce på Facebook, hvor man søgte to børnefamilier til et TV2 program ”Vores genbrugshjem”, var han ikke sen til at melde familien til.

-Vi er ikke umiddelbart handy personer, men det blev vi undervejs. Vi ville slet ikke have fået lavet de rum i huset, hvis vi ikke havde meldt os til programmet. Vi havde ikke pengene, og så var det også bare blevet lappeløsninger, forsikrer Jacob og Rikke Nordentoft, der fik 100.000 til at sætte hus i stand for.
Sammen med parrets fire børn, Vibe, Konrad, Rumle, og Viggo kan Jacob og Lærke nu endelig høste frugten af to og en halv måneds hårdt arbejde med at skrabe i containere efter genbrugsting, opsøge dødsboer og blande mørtel.
Familien har haft hjælp fra designer Toke Rosenkilde og Thomas Tingfinder, der også har hjulpet til med at finde genbrugsting.
Lærke Nordentoft, der er sygeplejerske, tog fri fra arbejde, for at hellige sig arbejdet med at sætte i stand.
-Den største udfordring har været tid. Det har været svært at få tid til at finde de rigtige ting til hjemmet. Børnene synes det var spændende i starten. De var også med til at male lidt, men de syntes, vi havde for lidt tid til dem. Der har ikke været noget med at gå i svømmehal, som vi plejer. Derfor har de helt sikkert glædet sig til, at vi var færdige med at lave tv, fortæller Rikke, der selv har været ved at køre træt i hele tiden at være på og arbejde til langt ud på natten, for at de skulle blive færdige til at filme næste dag.
At familien nu kan se frem til at blive genkendt på Frederikssundsvej, og at folk måske stopper op foran deres hus, genere dem ikke.
-Jeg tænker, at vi hurtigt bliver glemt igen. Hvis ikke, så må vi bare tage den oplevelse med, siger Rikke efterfulgt af et grin.
Familien har altid godt kunne lide ideen om genbrug.
-Det giver godt mening med genbrug og vi er også en af de familier, der har solgt barnevogne og købt barnevogne på ”Den Blå Avis”. Men jeg føler ikke, vi har haft tid nok til at finde de rigtige ting. Dog har vi ikke gået på kompromis. Vores hjem skal ikke være en kulisse, men et sted, hvor vi skal leve. Jeg synes, vi har fået det hjem, vi har ønsket os, forsikrer Lærke, der sammen med gemalen har reflekteret en del over forløbet.
-Man kan mere end man forestiller sig – det er bare med at komme i gang, fastslår Jacob, der sammen med familien kan opleves fra torsdag på TV2 og seks uger frem.

1 kommentar om “Genbrugshjem i Brønshøj”

  1. Kan man få en cd lavet med udsendelsen : Genbrugshjem i Brønshøj eller hvor kan dette lade sig gøre, ville gerne have haft set denne udsendelse, men min optager gik amok. Håber i kan hjælpe mig og med venlig hilsen Iben Anne Petersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top