Annonce
Jeg var ved at give op
Poul-Dissing-03-33-14.jpg
Det bliver sjovt og en helt unik oplevelse med Poul Dissing, som også kommer til at slutte hele aftenen af med at synge ”Go´ Nu Nat”. Foto: Kaj Bonne.
Danmarks største visesanger og troubadour Poul Dissing bliver et af hovednavnene, når Carmina Burana bliver opført på Bellahøj Friluftsscene

Det bliver stort og pompøst, når der den 23. august bliver opført Carmina Burana på Bellahøj Friluftsscene.
Komponist og dirigent John Høybye, der er hovedmanden bag opførelsen, er garvet, og han har stået bag flere store opsætninger af Carmina Burana – den første var tilbage i 1970, hvor han dirigerede værket på Louisiana. Til forestillingen på Bellahøj Friluftsscene skal han dirigere Diabolus koret med 70 sangere, mens sopranen Susanne Elmark og visesangeren Poul Dissing er solister.
-Jeg har et tæt forhold til Carmina Burana, og det er den mest opførte værk i verden. Det handler om menneskelivet på en sjov måde, og så er den rytmisk, klassisk, dramatisk og poetisk, fortæller John Høybye, der lige nu har travlt med at øve solosang med Poul Dissing.
-Jeg har været ved at opgive at synge ”Den stegte svanes klagesang”. Der er grænser for, hvad man kan gøre med sin stemme, og den ligger ret højt for mig, indrømmer Poul Dissing, der dog har overvundet forhindringerne og er spændt på, for første gang, at skulle stå på scenen i de smukke omgivelser på Bellahøj.
-Det kommer til at være en totaloplevelse – en sommernats festival med middelalderstemning. Der vil blandt andet gå musikanter rundt og spille og der vil være spåkoner, fortæller John Høybye, der forsikrer, at ingen vil gå fra Bellahøj Friluftsscenen men følelsen om, at det her var en højpandet oplevelse. Teksterne til Carmina Burana synges på dansk og det er egentlig meget ukompliceret musik. Dog skal der en virtuøsitet til. Der vil være noget for enhver smag – også dem der er rockentusiaster, fastslår John høybye.
Der bliver ikke sparet på hverken lys eller effekter og alle sangerne er iført hvide dragter med lange ærmer for ind i mellem at agere baggrundstæppe.
-Vi kunne da godt tænke os at opføre værket mere end én gang, men budgettet var så højt, at vi ikke turde binde os an på mere end én gang, men vi kommer nok til at udgive den på cd, fortæller John Høybye, der også håber at vejrguderne holder hånden over Bellahøj Friluftsscene.
-Vi kommer ikke til at aflyse på grund af regnvejr, men vi vil være forberedte og sælge regnslag, tilføjer han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top