Annonce
En af Danmarks 10 bedste bagere bor i Brønshøj
Bager-01-36-14.jpg
-Jeg har kunder der kommer langvejs for at købe brød og kager, fortæller Christian Larsen, der sælger 14 slags flødekager, 10 forskellige slags tærter og 14 forskellige brød, der alle er bagt i stenovn. Foto: Kaj Bonne.
Konditor Christian Larsen er bager helt ind i sjælen. Han bliver aldrig træt af hverken at bage kager eller at spise dem

Det ligner et helt almindelig bageri udefra, men når du kommer ind, er det et sand overflødighedshorn af svulstige flødeskumskager, smuk­­ke tærter og brød, og nu har Kirstens Konditori også fået et mere moderne udseende, men de klassiske kager er stadigvæk i høj kurs.

Konditor Christian Larsen driver for tiende år Kirstens Konditori. Butikken overtog han efter sine forældre, der havde haft forretningen i 20 år. Forretningen på Frederikssundsvej 148 er nærmest en klenodie og har ligget på adressen i over 100 år. Navnet har også altid eksisteret, selvom det ikke har noget med Christian Larsen at gøre.
-Der var tre ejere før mine forældre, der alle hed Kirsten, fortæller Christian Larsen, der er en af de sidste bagere på Frederikssundsvej.
Og konkurrencen fra supermarkederne, der også sælger brød, har kunnet mærkes i Kirsten Konditori, men Christian Larsen har sammen med sin 26 ansatte slået et kæmpe slag i bolledejen for at vinde kunderne tilbage igen.
-Man må følge tidens trend. Vi skal hele tiden være på mærkerne og følge kundernes ønsker. I dag skal der være noget ekstra, hvis man skal trække kunder til, og det gør vi med det sortiment, vi har. Vi er for eksempel også at sælge smørrebrød og sandwich, og man kan følge med på vores Facebook-profil, fortæller Christian Larsen, der selv gør en stor del ud af at dygtiggøre sig og søge inspiration.
– Jeg kan faktisk også godt få inspiration af at se ”Den Store Bagedyst” i tv. Vi er begyndt at gøre meget ud af højtiderne, mærkedage og store events, indrømmer Christian Larsen, der også er begyndt at sælge store flotte bryllupskager med fondant og flot pynt eller en kage til Halloween med sjove figurer.
Christian Larsen har selv en stor kærlighed til det gode brød, og på et af hylderne i forretningen kan man se nogle af de priser, som han gennem tiderne har vundet for sine færdigheder.
-Jeg er bager helt ind i sjælen og har et gedigen konkurrencegen. Sidst vandt jeg en test over Lagkagehuset og Van Hauen om at lave de bedste rugbrødschips, fortæller Christian Larsen, der allerede er gået i træningslejr for at eksperimentere. Om en uge skal han nemlig i gang med de indledende runder i DM om at lave det bedste bagværk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top