AnnonceGolden Days Festival
Billede-fra-Mikael-Hanekes-film-fra-2010.jpg
Billede fra Mikael Hanekes film fra 2010. Foto: Anthony Easton på Flickr.
I 2014 er det 100 år siden første verdenskrig brød ud og årets Golden Days Festival markerer det dystre jubilæum under titlen ”Krig No.1”. Onsdag d. 3. september kl. 18.30 holder 2700Filmklub snigpremiere på festivalen i Kulturhuset Pilegården, når filmklubbens kommende sæson bliver skudt i gang med et sort-hvidt mesterværk fra 2010 af instruktøren Mikael […]

I 2014 er det 100 år siden første verdenskrig brød ud og årets Golden Days Festival markerer det dystre jubilæum under titlen ”Krig No.1”. Onsdag d. 3. september kl. 18.30 holder 2700Filmklub snigpremiere på festivalen i Kulturhuset Pilegården, når filmklubbens kommende sæson bliver skudt i gang med et sort-hvidt mesterværk fra 2010 af instruktøren Mikael Haneke.
Som sædvanlig byder filmaftenen på en god filmoplevelse serveret med introduktion af en spændende oplægsholder. Denne aften er det lektor med speciale i 1.Verdenskrig, Henrik Jensen, fra Roskilde Universitet, der introducerer aftenens film, der indbragte instruktøren Mikael Haneke Den Gyldne Palme i Cannes.
Filmen foregår i månederne før første verdenskrigs udbrud i en lille tysk landsby, og antyder at kimen til 1.verdenskrigs rædsler startede med små hverdagshandlinger begået i ondskab af børn. I et interview om filmen med filmmagasinet Filmcomment forklarer instruktøren om tiden op mod 1. verdenskrig: ”1914 var et kulturelt opbrud. I Tyskland og Østrig brød enheden af Gud, kejser og fædreland sammen med 1. Verdenskrig og på mange måder er 2. Verdenskrig og efterkrigstidens udvikling relateret til dette. Da nationalsocialismen var på sit højeste ville de 8-15-årige i ”Det hvide bånd” have nået en alder, hvor man tager et ansvar.” Men hvorfor lade filmen udspille sig på i en lillebitte tysk landsby, som man ikke kender fra historiebøgerne? ”Jeg tror, at store begivenheder og udviklinger altid kan ses i en mindre skala først, hvor ”små steder” indøver et særligt åndeligt og moralsk klima. Min grundlæggende idé var at fortælle historien om en gruppe af børn, der gør de idealer, der er hamret ind i dem af deres forældre og pædagoger absolutte. De udpeger sig selv som dommere og udvikler en perfekt grobund umenneskelighed”, forklarer den tyske instruktør.
2700Filmklub ser frem til at vise den kommende sæsons program frem og byde nye medlemmer velkommen. Til filmaftenen kan man også hente et program over arrangementer, der laves lokalt i forbindelse med Golden Days.
Billetter til aftenens film koster 25 kr. og billetter købes via www.pilegaarden.kk.dk.
DB

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top