Annonce
Gravide vælger privat fødselsforberedelse
jordemødre-copy.jpg
Foto: Privat.
Der hersker blandt mange gravide en frygt for fødsels-smerten og det at blive sendt hjem fra fødegangen selvom de har veer, og den seneste tids mange skriverier om knappe ressourcer, travlhed på fødeafdelingerne og dårligt arbejdsmiljø for jordemødrene er med til at flere gravide ønsker at være bedre forberedt til fødslen af deres lille ny. […]

Der hersker blandt mange gravide en frygt for fødsels-smerten og det at blive sendt hjem fra fødegangen selvom de har veer, og den seneste tids mange skriverier om knappe ressourcer, travlhed på fødeafdelingerne og dårligt arbejdsmiljø for jordemødrene er med til at flere gravide ønsker at være bedre forberedt til fødslen af deres lille ny. Mange gravide vælger private forberedelses kurser fordi de ønsker en mere personlig tilrettelagt fødselsforberedelse end det tilbud som det offentlige tilbyder.

Gode fødselsoplevelser – giver stærke mødre
Jordemoder Henny Jensen og fødselsterapeut Dorte Christiansen har indgået et samarbejde og starter fødselsforberedelseshold for par i Sundhedscenter Vanløse. Det nye koncept kalder de: NYD og FORDYB – din graviditet. Her lærer kvinderne at udnytte deres kropslige, mentale og følelsesmæssige ressourcer konstruktivt og dermed understøtte, at de går fødslen i møde med tillid til sig selv.
-Desværre oplever jeg som jordemoder, at et stigende antal kvinder mister tilliden til sig selv og deres egen krops formåen. Det offentliges tilbud med manglende kontinuitet, tid til kontakt og personlig omsorg, samt øget brug af teknologiske kontrolforanstaltninger, kan betyde at kvinder får en dårlige fødselsoplevelse. Dette medfører, at flere og flere gravide mister troen på sig selv, på at de kan føde naturligt og deres evne til at være mor, siger jordemoder Henny Jensen og tilføjer,
-Vi ved, at trygge rammer og kontinuerlig menneskelig kontakt under fødslen virker smertelindrende og fremmer fødslens forløb. Når kvinden går ind i fødslen med kendskab til egne ressourcer og føler sig tryg, så kan hun lettere overgive sig til kroppens arbejde og føde naturligt uden unødige smerter og medicinske indgreb.

Fødselsforberedelse som styrker fødselskraften
Ved at kombinere den jordemoderfaglige viden med en mere kropsterapeutisk tilgang i forberedelsen til fødslen fremmes kropsbevidstheden. Kvinden lærer at arbejde med kroppens ressourcer – fødselskraften og partneren inddrages aktivt i at støtte kvinden i denne proces.
-Min erfaring er, at når kvinden tør give sig hen til sin krops arbejde, og samtidig kan være tilstede i det med sin bevidsthed, så får hun en positiv oplevelse af fødslen. En overgivelse til kroppens arbejde, giver nye perspektiver og adgang til den rytme og kraft som fødslen nu engang er. Giver kvinden efter for den proces og træder igennem grænsen for, hvad hun tror hun kan, og hvem hun tror hun er, siger hun farvel til sit gamle ”jeg” og går styrket gennem forvandlingen til moderskabet, siger Dorte Christiansen.
Jordemoder Henny Jensen og fødselsterapeut Dorte Christiansen brænder for at styrke kvinders forhold og oplevelser omkring krop, graviditet, fødsel og moderskabet. Samarbejdet mellem jordemoder og fødselsterapeut giver et bredt og velfunderet perspektiv på graviditetens og fødslens mange facetter, og der tages professionelt hånd om både faglige, fysiske og psykiske temaer.

To ildsjæle starter fødselsforberedelse
Dorte Christiansen er kropspsykoterapeut, zoneterapeut og fødselsterapeut. Hun er uddannet i psykoterapi på Institute for Life Energy, hvor hun i dag er supervisor og underviser i blandt andet kommunikation og forandringsprocesser. Hun har også i mange år har haft sin klinik på Instituttet i Vanløse. Dorte har arbejdet med gravide og assisteret ved fødsler siden 1994, og i 2001 grundlagde hun Enatal Metoden, som anvender zone- og kropsterapi under graviditet, fødsel og barsel.
Jordemoder Henny Jensen er massageterapeut, akupunktør og zoneterapeut og ejer af Isis Klinikken i Sundhedscenter Vanløse. Til dagligt i klinikken giver Henny behandlinger til både mænd, kvinder og børn. Som privat jordemoder følger hun kvinderne/parrene gennem hele graviditeten, assisterer ved fødslen, i hjemmet eller på hospitalet og i den første tid som nybagt familie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top