AnnonceKøbenhavn mangler børnehospice
Når børn er uhelbredeligt syge og nærmer sig livets ende i en urimelig tidlig alder, skal vi som samfund sætte alle sejl til for at give dem og deres søskende og forældre den bedst mulige hjælp og omsorg i de bedst mulige rammer. Det gør vi desværre ikke i dag, og det er helt uforståeligt. […]

Når børn er uhelbredeligt syge og nærmer sig livets ende i en urimelig tidlig alder, skal vi som samfund sætte alle sejl til for at give dem og deres søskende og forældre den bedst mulige hjælp og omsorg i de bedst mulige rammer. Det gør vi desværre ikke i dag, og det er helt uforståeligt.
Voksne kan vælge at tilbringe deres sidste tid på et hospice, hvor de får pleje af personale, som er vant til at omgås døende patienter og skabe et frirum for både den døende og for familien. Der findes 18 offentligt støttede hospicer til voksne i Danmark. Men børn har ikke de samme behov som døende voksne, og Rigshospitalets børneafdeling rækker ikke altid set i et børne- og børnefamilieperspektiv, omend man gør det fremragende indenfor de tilstedeværende rammer.
Der etableres ganske få hospicepladser for børn i Danmark næste år, men det dækker desværre langt fra behovet. Alene i Østdanmark er der behov for mindst 10-12 pladser. Derfor bør både regeringen og Region Hovedstaden komme i arbejdstøjet og afsætte midler på sundhedsområdet til børnehospices, herunder i København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top